Gleden og overraskelsen var stor da fritidsleder Tor Stonny Knutsen kunne ta imot gavesjekken på 300.000 kroner fra Gjensidigestiftelsens representant, Gro Tronsen lørdag.

– En overraskelse til Søgne fritidsklubb

Publisert

Nok en gang har Gro Tronsen som representant for Gjensidigestiftelsen besøkt en lokal forening i Søgne. Denne gang var det Søgne fritidsklubb som kunne glede seg over besøk i sine nye flotte lokaler i Søgne skole- og idrettssenter.

Heller ikke denne gang kom Tronsen tomhendt på sitt besøk, og gleden og overraskelsen lyste ut av øynene på fritidsleder Tor Stonny Knutsen da Tronsen under samtalen hentet frem gavesjekken med et sekssifret beløp til et helt nytt prosjekt som skal gjennomføres ved den kommunale fritidsklubben.

– Ønsker å engasjere flere jenter

Det er et prosjekt med arbeidstittel «ung kreativ, datakunst og vennskap» som har fått oppmerksomhet fra Gjensidigestiftelsen. En av Gjensidigestiftelsens to hovedoppgaver er å dele ut støtte til samfunnsnyttige formål innenfor områdene trygghet og helse. Stiftelsens mål er at flest mulig skal leve gode liv i et trygt samfunn.

– Tanken med prosjektet er å legge til rette for unge på vei inn i ungdomsskolen. Vi ser for oss et prosjekt der vi kombinerer foto og kunst og vil ta i bruk 3D-printer i produksjonen. Vi regner med å kunne gi dette tilbudet til rundt 20 ungdommer, sier Knutsen.

Med 300.00 fra Gjensidigestiftelsen på konto vil fritidsklubben jobbe videre med prosjektet våren 2024. Da skal også rekruttering foregå slik at oppstart på prosjektet kan skje i september. Målsetting videre er å stille ut kunst som resultat av prosjektet i 2025.

– Det blir mye bruk av datamaskiner i prosjektet, men dette er ikke gaming, sier Knutsen og håper innholdet vil appellere til jenter og være med på å øke andelen jenter i fritidsklubben.

Søgne fritidsklubb har tatt i bruk helt nye lokaler i Søgne skole- og idrettssenter.

– Flotte klubblokaler

Under besøket lørdag fikk Tronsen en liten omvisning i fritidsklubbens nye lokaler i skolesenteret på Tangvall. Representanten fra Gjensidigestiftelsen lot seg imponere over kvaliteten og tilbudene i fritidsklubben samtidig som hun roste fritidslederen for sitt engasjement og for å sette i gang et nytt prosjekt som på sikt kan bli et nytt permanent tilbud til ungdommene som benytter fritidsklubben i Søgne.

Powered by Labrador CMS