Dette helikopteret har stått langs Tangvallveien siden lørdag. Helikopteret tilhører det svenske selskapet Heliair Sweden og er innleid i forbindelse med linjerydding for Glitre Nett, mens det er Heliwest fra Finland som utfører arbeidet.

Derfor står det der

Publisert Sist oppdatert

– Minst 200 biler har stoppet for å se på helikopteret. Bilder er tatt og det har vært en god del oppmerksomhet rundt maskinen, sier Sebastian Serigstadt til N247 mandag ettermiddag.

Han har en naturlig forklaring på maskinen som står på jordet rett over gården ved Tangvallveien 86. Jordet tilhører gården.

– Vi driver med kvisting for Glitre Nett og skal i tiden som kommer kviste fra helikopteret og det er leveringsproblemer av utstyr som har forsinket arbeidet. Det skyldes logistikken på grunn av snø med å få utstyret til Songdalen som har skapt forsinkelser i arbeidet, sier han.

Serigstad sier videre at planen er å starte tirsdag og at det er nettselskapet som vil at det ikke skal være fare for trær og kvister skal falle over linjene ved ett nytt uvær.

– Går alt etter planen starter vi tirsdag på linja ved Tronstadvannet og følger den innover mot Songdalen, avslutter han.

Serigstad driver Serigstad Skog AS og har lang erfaring med linjerydding for Glitre Nett og tidligere Agder Energi Nett.

Slik utføres arbeidet

– Sagen som benyttes består av 9-12 sirkelsagblader og henger under helikopteret. Piloten kan starte og stoppe sagen fra cockpit av helikopteret og vil fly langs kantskogen slik at sagen treffer grenene som stikker ut. For å unngå skader på trestammen, vil sagingen gjøres cirka 30 centimeter ut fra stammen. Det vil også føre til at vi bevarer noe bar og løv, skriver Glitre Nett på sine hjemmesider.

Powered by Labrador CMS