Røsstadveien kan være stengt til over påske.

Røsstadveien fortsatt stengt på ubestemt tid

Publisert
Gravemaskinen ligger fortsatt i bekken langs Røsstadveien vest i Søgne.

Det var tirsdag denne uken at Røsstadveien ble stengt etter at en gravemaskin veltet ned i bekken langs Røsstadveien. Årsaken var at veigrunnen raste under gravemaskinen. Sjåføren kom seg ut og ingen kom til skade i hendelsen.

Glenn Allan Eikeland, enhetsleder for produksjon i Ingeniørvesenet, sier til N247 fredag at Veienheten i kommunen har vært på befaring og har sett på de mulighetene de har for å få opp gravemaskinen.

Åtte tonn

– Dette er en vei med maksimalt akseltrykk på åtte tonn. Det er også for smalt på stedet til å få ut støttebena på en større kranbil, og det må ryddes plass til dette. Vi har også sett på om vi må sprenge noe i området, sier han.

Oppsynsmann i Veienheten, Asbjørn Østefjell sier til N247 at på grunn av veiens beskaffenhet må det søkes til Vegvesenet om å kjøre med tyngre biler på veien. Det ser ut til at vi ikke trenger å sprenge noe på stedet, men vi må ha tillatelse fra veimyndighetene for å få å berge gravemaskinen med en tung kranbil. Søknad er sendt, sier han.

Østefjell sier videre at veien på stedet også må utbedres etter bergingen.

– Det kan hende at veien ikke kan åpnes før over påske. Det er avhengig av om vi får opp gravemaskinen raskt. Veien må deretter utbedres slik at den blir farbar igjen, opplyser oppsynsmannen.

Han legger til at det er flere slike veier i området og at disse bør gjennomgås så raskt som mulig.

Powered by Labrador CMS