Greipstadhallen kan bli utsatt: 20 millioner dyrere enn budsjettert

Publisert

I første formannskapsmøte etter sommeren skal politikerne i kommunen behandle en ny sak om den planlagte Greipstadhallen etter at anbudsrunden er over. Det laveste anbudet fra entreprenør er 20 millioner over de 30 millionene som er budsjettert i prosjektet.


I et forslag til vedtak skriver kommunedirektøren at det vurderes en ny anbudsrunde på bygging av hallen.
«Med bakgrunn i budsjettoverskridelse etter mottatt anbud forberedes det en ny konkurranse for Greipstadhallen. Ny kalkyle må vurderes lagt inn i forbindelse med behandling av økonomiplan 2023 - 2026», skriver kommunedirektør Camilla Dunsæd.

Relatert artikkel.
I februar ble hallen kalkulert til i overkant av 37 millioner kroner, opplyser Stein Tore Sorthe i Idrettsenheten i Kristiansand kommune.
«En utsatt bygging vil gi negative konsekvenser for bruker jf. uttalelsene fra Idrett og idrettslaget, og vil medføre ulemper i forhold til utsatt bruk av Greipstadhallen, og ikke minst for den sosiale arena som planlegges nå parallelt, men det er av en slik karakter at en utsettelse allikevel bør kunne aksepteres, skriver Sorthe i saksfremstillingen».

Formannskapsmøtet finner sted 24 august.
Hallstyret i Greipstad fotball ved Nils Magne Håkegård, Jardarr Lie og Kristin Nygård Schau har sendt en uttalelse i saken og bemerker at denne hallen ble «slik hallstyret har forstått det, er det en reell mulighet for at prosjektet nok en gang utsettes, blant annet på grunn av kommunesammenslåingen
600.000 kroner
Hallstyret skriver videre at de nå er i konkret dialog med mange samarbeidspartnere i forhold til finansiering av dette tilbygget. Søgne og Greipstad sparebank har bevilget 600.000 kroner til dette tilbygget etter at hallstyret har søkt om midler. 
«I tillegg er hallstyret i dialog med flere mulige samarbeidspartnere for å få fullført finansieringen. I og med hallstyret nå er kommet langt i denne prosessen, er vår vurdering at det vil være uheldig dersom prosjektet utsettes til nyttår», står det i uttalelsen.
Sist oppdatert 17.08.2022 klokken 23:36 av Nicolai Prebensen
Byggingen av Greipstadhallen kan bli utsatt, nok en gang. (Foto: Kristiansand kommune/MAP arkitekter)
Powered by Labrador CMS