Greipstadhallen - offisielt navn på idrettshall på Hortemo

Publisert

Som N247 tidligere har omtalt skal det bygges en ny fotballhall i tilknytting til idrettsanleggene på Hortemo i tidligere Songdalen kommune. Det er By- og stedutviklingsutvalget i kommunen som skal vedta offisielt navn på den nye hallen, og når utvalget møtes 28. april står en sak om navn på hallen på sakskartet. 
I saksfremlegget til møtet skriver administrasjonen at Greipstad idrettslag foreslår Greipstadhallen, og de begrunner det med at navnet «Songdalen» er et nylaget navn fra 1964, da de to tidligere kommunene Greipstad og Finsland ble slått sammen til en kommune. Kultur og innbyggerdialog i Kristiansand kommune har ingen innvendinger mot at hallen får navnet Greipstadhallen. Det vises  videre til at brukere av hallen i stor grad vil være Greipstad idrettslag. 
Godkjent av språkrådet
Stedsnavntjenesten i Språkrådet har blitt konsultert om valget, og i deres svar poengteres det at Greipstad både er navnet på en av de gamle gårdene i området og på det tidligere herredet, og at kirkesognet også heter Greipstad. Språkrådet tilrår på denne bakgrunn det foreslåtte navnet Greipstadhallen, forutsatt at denne skrivemåten følges.
Plan og bygg i Kristiansand kommune slutter seg til at dette er et godt og velbegrunnet navnevalg og foreslår at By- og stedsutviklingsutvalget vedtar navnet Greipstadhallen som offentlig navn for den nye idrettshallen på Hortemo. 
- Kan være ferdig i år
- Det er allerede gjort noe prosjektering, og vi sender snart ut en forespørsel i markedet for å få avklart pris på bygging av hallen. Vi håper spaden kan settes i jorda på Hortemo i sommer og at den nye hallen da kan stå ferdig mot slutten av året, sier prosjektleder Erlend Kleivset til N247. 
Administrasjonen i Kristiansand kommune foreslår at By- og stedsutviklingsutvalget vedtar navnet Greipstadhallen som offentlig navn for den nye idrettshallen på Hortemo. (Foto: GIL/Hallsystemer AS)
Powered by Labrador CMS