Øystein Tjomsland tok både gull og sølv i storløpet Jacob Meyers Pokalløp lørdag. Dette var tredje gang Tjomslands hester vant det ærverdige storløpet.

-Tjomsland er et unikum!

Publisert
Tom Erik Solberg hever armen i triumf ved målgang. Den femfaldige millionæren Tangen Bork leverte en årsdebut til terningkast seks da han vant storløpet Jacob Meyers Pokalløp på Bjerke Travbane i Oslo lørdag.

Da Øystein Tjomslands to topphester Tangen Bork og Grislefaksen G.L. tok gull og sølv i ærverdige Jacob Meyers Pokalløp lørdag var den svenske traveksperten Lennart Forsgren glassklar i sin omtale av suksesstreneren fra Sørlandet.

74 år gamle Lennart Forsgren kan skilte med over 2500 seire fra sulkysetet og har vunnet noen av de største travløpene man kan vinne i Europa. Lørdag var han ekspertkommentator for TV-kanalen Rikstoto Direkte da storløpet Jacob Meyers Pokalløp gikk av stabelen på Bjerke Travbane i Oslo.

Enorm årsdebut

Hovedrollene ble nok en gang spilt av Øystein Tjomslands topphester. Den femfaldige millionæren Tangen Bork gjorde årsdebut i det ærverdige løpet som har vært kjørt siden 1896. Tjomsland viste nok en gang at han er en mester i å finne toppformen på sine hester når de største travløpene avgjøres, og Tangen Borks prestasjon var et solid bevis på dette. Etter en 1.14-speed på den siste langsiden feide den lysfargede hingsten forbi sine konkurrenter og forsvant ifra til imponerende seier.

- Tjomsland er et unikum! Han har en helt egen evne til å utvikle sine kaldblodshester til noe spesielt, var den rosende omtalen fra Forsgren bak mikrofonen.

-Betyr mye for meg

Toppkusken Tom Erik Solberg satt som vanlig i sulkyen bak Tangen Bork, og var full av lovord om den sørlandske elitetraveren.

- Det er deilig å ha ham tilbake i løpsbanen, dette er en hest som betyr mye for meg. I dag viste han at han virkelig blir å regne med i de store løpene denne sesongen, fastslo Solberg.

Tjomslands tredje Meyer-pokal

Tjomsland selv kusket stallkameraten Grislefaksen G.L. som sylspurtet etter sen åpning og sikret seg sølvplassen. Det betød totalt 300.000 kroner innkjørt for Tjomsland-stallen, og den gjeve pokalen havnet nok en gang på sørlandshender. Dette var tredje gang Øystein Tjomsland vant Jacob Meyers Pokalløp, i 2014 sikret Tekno Odin sørlandsseier mens Grisle Odin G.L. vant i 2022.

Powered by Labrador CMS