Gunnar feirer 75-årsdagen på kafeen

Publisert

Lørdag fyller kafeeier Gunnar Sagen 75 år. Dagen skal tilbringes på Gunders Kafé som vanlig, og feires med kone og datter på gården om kvelden. Han hadde bestilt en stor bløtkake til sine gjester, men den ligger på frysen til bakeriet.


- Det er forholdsvis rolig på kafeen om dagen, og derfor henter vi heller opp igjen kaka når denne situasjonen forbedrer seg. Jeg har noen veiarbeidere som spiser her daglig, men ellers er det stille dager, som hos mange andre, sier Sagen til N247 fredag.
Gunnar startet sin karrière som byggmester i Kristiansand og kjørte rundt med materialer og verktøy på en moped.
- Det gikk ikke lenge, og jeg moderniserte etterhvert. I 1972 kjøpte vi et tomteområde og la vei- vann og kloakk på stedet. Samtidig flyttet jeg ut hit fra Posebyen i Kristiansand. Det var den gang teknisk etat satt i et klasserom på Lunde skole. Mye har forandret seg i Søgne på disse årene, sier han.
Videre ble det produksjon av kjøkken og for 22 år siden bygde han Gunders Kafé på Linnegrøvann først som en kantine for arbeidsfolkene.
Til Tangvall
- Da folk så dette ble jeg spurt om jeg kunne åpne opp en ordinær kafé, og slik ble det. Min første ansatte ble datteren min Elisabeth. Siden den gang har virksomheten bare vokst, og etter at jeg flyttet til Tangvall har det bare økt, inntil det som skjer nå, fortsetter han.
Sagen sier videre at han også skal komme seg gjennom denne perioden.
Alene
- Jeg jobber mye alene nå, men det aller viktigste er at folk holder seg friske. Her vasker vi ned til stadighet og forholder oss til de pålegg om smittevern som er gitt. Det er som sagt stille, men vi skal alle komme oss gjennom dette, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Gunnar Sagen fra den gang han drev kafeen på Linnegrøvan. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv).
På selve 75-årsdagen blir feiringen rolig.
- Det blir bare oss som bor i huset lørdag kveld. Vi omgås jo ikke med andre, så den feiringen blir stille. Kona Arnhild feirer også 75 år i år, og til sommeren samles vi en hel gjeng på gården til en dobbeltfeiring. Det er noe vi ser veldig frem til avslutter han.
Vi gratulerer Gunnar Sagen med dagen lørdag.
75-åringen i den nye kafeen på Tangvall. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)
Powered by Labrador CMS