Hittil i år har 22 personer omkommet i trafikken. Det er ni flere enn i samme periode i fjor.

14 omkom i trafikken i mars

Publisert

– 14 personer mistet livet i trafikken i mars. Det er elleve flere enn i fjor, og det høyeste antallet omkomne denne måneden de siste ti årene, skriver Statens vegvesen i en pressemelding mandag.

– Mars ble en svært trist måned i trafikken. 14 drepte er en betydelig økning sammenlignet med 2023 og tidligere år. Økningen bekymrer oss, sier avdelingsdirektør Guro Ranes i Statens vegvesen.

Ni menn, fire kvinner og én gutt omkom. To var fotgjengere. Syv omkom i møteulykker, fire i utforkjøringsulykker, og én i ulykke med el-sparkesykkel. I en av møteulykkene omkom tre personer. De totalt tolv ulykkene skjedde i Agder, Rogaland, Telemark, Østfold, Oslo, Innlandet, Møre og Romsdal, Trøndelag og Troms.

– Vi går nå inn i en årstid der flere er ute på veien. Både sykkel og motorsykkel blir igjen en del av trafikkbildet. Nå er det ekstra viktig at alle er oppmerksomme, fordi det vil være flere trafikantgrupper som ikke alltid er så lett å se, oppfordrer Ranes.

22 omkomne hittil i år

Til sammen 22 personer mistet livet i trafikken i januar, februar og mars. Det er ni flere enn i fjor, og det høyeste antallet siden 2020, da 24 personer omkom i samme periode.

Statens vegvesen, politiet og andre jobber for bedre trafikksikkerhet hele tiden. Men skal ulykkestallene ned, må alle bidra. Ranes har følgende oppfordring til trafikantene:

– Vi vet hva som virker. Hold fartsgrensen og tilpass farten til forholdene, kjør rusfritt, bruk bilbelte og hold oppmerksomheten på veien. Å kjøre er det eneste du skal gjøre.

Hver ulykke er en tragedie

Ulykkestallene varierer fra år til år, og måned til måned. Heldigvis har antall drepte og hardt skadde gått ned over tid. I fjor omkom 113 personer i trafikken, mot 147 i 2014.

– Enhver trafikkulykke med drepte og hardt skadde er en tragedie, og enhver ulykke er én for mye. Vi må alle fortsatt jobbe for å få ned ulykkestallene, sier Ranes.

Powered by Labrador CMS