Lagbilde av Søgne-spillere med sølvpokalen.

Søgne HKs G-15 lag imponerte i helgens Quart-cup

Publisert
Søgnes lagkaptein mottar pokalen for andre plass i Quart-cupen.

Denne helgen har KIF-håndball arrangert den tradisjonsrike Quart-cupen rundt om i byens håndballhaller. I Gutter 15 klassen deltok Søgne HK med sitt gode lag. Etter å ha vunnet alle sine innledende kamper mot både norsk og dansk motstand var laget søndag formiddag klare for å møte Randesund i finalen med mål om å dra hjemme med den største bøtta og kunne kalle seg «best» i byen.

Tung start på kampen

I en forventet tett og jevn kamp var det Randesund som kom best i gang og ledet 2 – 0 før minuttet var spilt, noe som nok påvirket ikke helt påskrudde Søgne-spillere, spesielt i forhold til at kampens varighet på 1 x 18 minutter. Frem til midtveis i kampen var det Randesund som styrte det meste, begge veier, og minuttet før halvspilt kamp var stillingen 8 – 3 i favør Randesund.

Da valgte Søgne-trener Endre A. Pettersen å legge om til 5 – 1 forsvar for å stoppe Randesunds to meget gode bakspillere. Den omleggingen lyktes ganske bra og laget begynte også å sette skuddene i mål bak en god Randesund-målvakt.

Etter hvert kappet Søgne innpå forspranget og laget øynet et lite håp om seier, men til slutt var det Randesund som kunne juble for seier 14 – 12.

Lenge siden sist

Søgne-guttene spilte for en nærmest fullsatt Gimlehall.

Selv om det ble tap i finalen så imponerte Søgne-guttene med mye bra spill, spesielt i de innledende kampene, og det er uansett lenge siden et guttelag fra Søgne HK har spilt seg helt frem til finalen i en større turnering.

– Vi var ikke helt påskrudd da kampen startet og flyttet ikke beina slik vi burde. Det er også mulig at spillerne var litt prega av å spille finale foran en nesten fullsatt Gimlehall, men det er uansett ikke noen unnskyldning å bruke som forklaring på tapet. Jeg tar litt selvkritikk for å bruke for lang tid på å legge om til 5 – 1 forsvar, men uansett så er det en sterk prestasjon gutta har gjort i helgens turnering, oppsummerer Søgne-trener Endre A. Pettersen etter helgens Quart-cup.

Fortsetter som G-16 lag

I årets sesong har G-15 laget vært et samarbeidsprosjekt sammen med Farsund. Dette samarbeidet opphører nå, da det blir tidkrevende med mye reising i forbindelse med trening for flere av spillerne som til høsten starter på videregående skole.

– Vi satser på å stille G-16 lag når neste sesong starter. Vi har troa på å stille med et godt lag og det er også viktig at vi beholder flest mulig spillere i forhold til rekruttering til klubbens herrelag, forklarer en fornøyd lagleder Dag Morten Frantzen.

Powered by Labrador CMS