Halvt døgn til hummerfisket

Publisert

Kjell Thomassen (Hummerkongen) viser i kveld frem oppskriften på det perfekte agnet til hummerfisket. Her er oppskriften:


Del makrellen i to, ta ut innmat, mye salt (fra havet) legges mellom lagene.


Så tilsettes flere skjeer grønt pepper, en passelig mengde Cognac av anerkjent merke og til slutt noen teskjeer Tabasco. La stå i tett tønne. 


Kjell sier til N247 at saltet holder konsistensen på fisken, pepper skremmer vekk krabbene, Cognacen gir en fantastisk aroma (han sier ikke for hvem), og tabascoen topper duften i agnbøtta.


Som leserne skjønner har N247 i kveld flyttet deler av redaksjonen til Borøya, og vil tilbringe første døgn med den meget erfarne hummerfiskeren. Første teine går i havet tirsdag morgen kl. 08.00 og Kjell sier han vil holde på med fisket til "the bitter end". 


Vi kommer til å lage flere saker fra Borøya de nærmeste dagene, men skjer noe på land vil vi selvsagt dekke dette også. 


Senere i kveld skal Magne Monan (60) skrive tiårs lærlingkontrakt med Hummerkongen, og den seansen kommer vi selvsagt tilbake til. Hvis han oppfører seg, som Kjell selv sier.
Her blander Kjell Thomassen sammen laken til agnbøtta. (Foto: Nicolai Prebensen)
Powered by Labrador CMS