Hamresanden - Høllen 130 kilometer

Publisert

- Jo mer man bruker kroppen jo bedre blir den. Jo mer man bruker utstyr, jo dårligere blir det. Det er derfor jeg har lite å bære på, og mat kjøper jeg underveis, sier Lars Verket til N247 fredag ettermiddag. 


Da var han kommet til Langenes arbeidskirke og hadde kun få timer igjen av den fem dagers lange spaserturen fra Hamresanden til Høllen i Søgne.
Lars Verket er viden kjent for sin padling og ikke minst for padleguidene han har skrevet og illustrert med egne fotografier langs hele kysten av Agder og i andre fylker. Han har også laget flere videoer av sine padleturer og ikke minst fem fra Skjærgården i Søgne. Første episode ser du her.
Denne uka har han vært på en svært kortreist ferie, selv om distansen ble i nærheten av 130 kilometer. 
- Jeg og en kameratgjeng har brukt mye tid på å planlegge denne turen som vi kaller for Kortreist ferie langs en mulig kyststi i Kristiansand. I Google-kartet ligger det nå 181 interessepunkter fordelt på 15 kollektivpunkter, 21 overnattingssteder, 47 badeplasser, 42 toaletter, 29 vinkepunkter og 27 andre interessepunkter. All informasjon om dette ligger på nettstedet, sier han videre.
Han har brukt disse fem dagene til å spasere langs kysten og fulgt kartet og punktene sort sett. Han har også funnet noen nye stier, og det er kun få ganger han har vært på gang- og sykkelsti, eller måtte bruke kollektivtrafikk. Den dyreste turen har vært fra Høllen og hjem til Kristiansand. Forbruket på fem dagers ferie har vært 200 kroner.
Noen steder har stiene vært merket av kommunen, og Verket håper at kommunen vil rette enda mer oppmerksomhet mot denne stien.
- Fantastisk reise
- Det har vært en fantastisk reise, og spesielt kystlinja fra den gamle kommunegrensa til Søgne og til Høllen er helt eventyrlig. Jeg håper virkelig at kommunen setter inn større krefter og får merket og bevart alle disse fantastiske stiene gjennom hele storkommunen. Det ble satt i gang et prosjekt på slutten av 80-tallet og noe har skjedd, men mye mer bør skje, fortsetter han.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Lars Verket ved Langenes Arbeidskirke fredag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen).
Verket har spasert åtte til 12 timer om dagen, og resten av tiden er brukt til bading og avslapping i hengekøya under åpen himmel, som har vært soverommet til friluftsmannen om natta.
- Tenk å kunne feriere innenfor kommunegrensene, spasere nesten 130 kilometer og nesten aldri være på trafikkert vei. I tillegg til å kun bruke 200 kroner på mat. Det er helt fantastisk. Et nytt mål kan jo være at noen tar hele turen på ett døgn, avslutter han og setter kursen, om enn ikke rett mot, men langs kystlinja til Høllen.
Bildene under: - Det er et utall av idyller langs kysten gjennom hele kommunen, spesielt her i Søgne, sier Lars Verket til N247 fredag ettermiddag. (Foto: Lars Verket)
Sist oppdatert 18.07.2021 klokken 18:00 av Nicolai Prebensen
Lars Verket fremme på Høllebrygga fredag kveld. (Foto: Lars Verket )
Lars Verket startet turen ved Hamresanden mandag. (Foto: Lars Verket )
Powered by Labrador CMS