Lagbilde fra venstre bak: Trener Martin Vogtmann Parsager, Leon, Fredrik, Philip, Mathias, Mads, Eskil, Adrian og trener - Endre Pettersen Foran fra venstre: Sebastian, Nicolas, Benjamin, Thomas og Vladyslav.

Ubeseiret i alle seks kampene

Publisert Sist oppdatert

Søndag 22 oktober, Randesund - FLIK Søgne, 24 - 30 (8 - 18), Regionserie G15.

Mot Trauma var det keeper Vladyslav Shyriaiev som ble den store helten og viste at han er vel fortjent en plass på regionslaget. Med en rekke fantastisk redninger bidro han sterkt til en viktig seier, ikke minst med en nøkkelredning i de siste sekundene (se video).

Forsvarskamp mot Trauma

Lørdag 21 oktober, Trauma - FLIK Søgne 15 - 16 (5 - 9), Regionserie G15

Fjorårets seriemesterne bydde på en tøff forsvarskamp i Arendal. I forrige møte her gikk man på et kjedelig ettmåls tap, og bortelaget ville hevne dette i år.

Begge lagene spilte tøft, fair og tett forsvar og som allerede nevnt sto Vladyslav fantastisk i mål, spesielt i første omgang. Resultatet til pause på 5-9 til FLIK Søgne, sier sitt om kampbildet.

På et tidspunkt gikk Mathias Skarpeid i lufta, ble taklet og traff keeper uheldigvis i ansiktet. Nye regler sier at skudd i ansiktet på keeper gir to minutter og Mathias tuslet av banen etter å ha beklaget til keeper.

Av banen gikk også en Trauma spiller for taklingen. Etter nesten et minutt med bare 5 spillere på hvert lag på banen oppsto det diskusjoner med dommerne, som endte med at Mathias kunne komme på banen igjen. Til stor frustrasjon fra en tilskuer som ropte til dommeren at han var utvist pga skudd i ansiktet, hvor dommer svarte tilbake «kanskje av deg, men ikke av meg». Det var taklingen som ble straffet og en skytter i ubalanse traff keepers ansikt.

Spennende avslutning

Etter pause begynte det å dukke opp noen flere tekniske feil begge veier, men Trauma hadde fått mer kontroll i forsvar. De spiste seg opp i ryggen på bortelaget.

Med kun fem minutter igjen av kampen var forspranget spist opp og stillingen 13-13. FLIK Søgne hadde kjørt seg fast og forsøkte for ofte presse seg igjennom midten. 4 mål på 20 minutter er ikke vanlig fra disse gutta, men Trauma skal ha mye kred for forsvaret.

Et befriende mål fra Benjamin Tangeraas fikk hjula litt igang igjen. Med et minutt igjen på klokka sto det 14-16 når Trauma tok timeout. Rett etterpå banket de inn mål nr 15. Når FLIK Søgne ikke klarte sette ballen i mål, fikk Trauma en siste sjanse til å sikre uavgjort. Men med 10 sekunder var keeper helten Vlad på plass og sørget for laget kunne ta med seg to nye poeng hjem.

Søndagens kamp mot Randesund

Dette ble nok en tøff batalje, slik som disse oppgjørene bruker være.

Med mange talentfulle spillere på begge lag, med mye vilje, legges det ikke noe i mellom i duellene. Randesund er også Norges største klubblag og har en svært bred stall.

FLIK Søgne kom tidlig i ledelse og spilte bra i forsvar. Det offensive forsvaret fungerte og stresset Randesund til flere feil.

Selv med to utviste spillere på et tidspunkt, klarte ikke Randesund lukke forspranget. På stillingen 7 - 11 og med fem minutter igjen av omgangen satt det meste i nettmaskene for FLIK Søgne, og lagene gikk i garderoben med ledelse til bortelaget med 8 - 18.

I siste sekund fikk også FLIK Søgnes toppscorer, Sebastian Vangen Thorkildsen, et litt hodeløst skudd fra midtbanen i ansiktet av en Randesund spiller, riktignok uheldig og som ble beklaget kjapt, men endte med dagens blåveis.

Andre omgang

Etter pausen kom hjemmelaget tilbake på banen med et forbedret forsvarsspill.

Det tvang frem flere tekniske feil hos bortelaget, og Randesund kom mer med i kampen igjen, men de kom aldri nærmere enn 5 mål.

Selv ikke et rødt kort til FLIK Søgne, etter takling i forbindelse med rush til Randesund, også muligens tildelt feil spiller i kampens hete, endret utfallet av kampen.

Flere spillere utmerket seg i denne kampen og Benjamin Tangeraas (Farsund) spilte nok en solid forsvarskamp og hadde fem mål fra strek. Nicklas Moen (Farsund) jobbet beinhardt og hadde også i denne kampen funnet frem snappe egenskapene. Fem mål på han også. De lokale guttene Mathias og Sebastian var også nok en gang hyppig representert på scoringslisten.

Trener Endre Pettersen var godt fornøyd med gutta og mener at laget bare skal bare bli bedre og bedre utover sesongen. Å ligge på topp i to ulike serier allerede nå, lover da gjerne godt for fortsettelsen.

Laget har spilt tre kamper i hver av seriene, bredde og region, og er så langt ubeseiret i disse seks kampene.