Har løpt nesten alle løp i 46 år: Nå ønsker de seg «Terrengkarusellen» til Flekkerøy

Publisert

I hele 46 år har «Terrengkarusellen» holdt det gående. Brødrene Oddvar og Asbjørn Abrahamsen har deltatt i henholdsvis 41 og 44 av dem. Nå ønsker de, sammen med et lite knippe andre løpere fra Flekkerøy, at et av løpene neste år blir lagt til øya.
Det hadde vært utrolig artig, sier de to guttene, som er oppvokst på samme side av øya der ei eventuell planlagt løype skal ligge ute i Lindebøskauen, ei løype som er 3.2 kilometer lang.
Aldri på øya
Det populære arrangementet har i årenes løp samlet tusenvis av gående, joggende og løpende deltakere i nær sagt alle aldre. Det handler kort og greit om tur og trim. Det vil si at her kan man gå i akkurat det behagelige tempoet som passer seg, man kan jogge litt, og så er det jo noen racere da, de som gjerne løper etter klokka.
- Dette er for alle, og det er derfor vi har samlet så masse folk gjennom alle disse årene, sier Åge Holgersen og Tore Heidenreich, som er med i arrangementene nesten året rundt.
Det er Åge som har vært her ute og stukket ut ei løype, og søndag skal han merke den og gjøre den klar for folk både fra øya og innenfra.
- Normalt arrangeres jo «Terrengkarusellen» på torsdager. I og med pandemien som herjer, kan folk bruke hele uka, og bestemme selv når tid de vil gjennomføre, sier Åge og Tore, som ikke ser bort fra at Flekkerøy kan få et arrangement neste år.
- Vi må jo legge til at løypa på øya var fin den, sier Tore etter å ha gått gjennom den torsdag ettermiddag.
Mangler parkering
Arrangørene har tidligere bemerket at Flekkerøy ikke har parkeringsplasser nok til å arrangere et slikt løp.
- Mange av deltakerne er avhengig av bil hvis man må kjøre et stykke av gårde for å gjennomføre et løp. Der har øya et problem, slik vi har sett det. Men, vi er åpne for alt, og hvis de nå kommer med et godt alternativ, kan det godt hende at det blir et løp her ute neste sesong, sier de to ivrige arrangørene.
Fortsetter pandemien, og et eventuelt løp blir lagt til øya, vil det ikke by på problemer. Men blir det verre hvis alt skal gjennomføres som tidligere, alt i løpet av noen torsdagstimer mellom klokken 13.00 og 18.00?
- Her ute er vi kjent for å ha en veldig god dugnadsånd. Og når vi klarer å gjennomføre Sør Cup fra morgen til kveld hver dag i ei snau uke, samt andre store tilstelninger, skal vi nok knekke en eventuell karusellkode også i løpet av en dag, sier Frode Andersen i Flekkerøy Vel.
Mange muligheter
Ute ved idrettsanlegget i Lindebøskauen er det to store parkeringsplasser, men mye av den ene av dem er okkupert av lærerkorpset ved ungdomskolen kloss ved.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Denne gjengen håper at et av løpene i «Terrengkarusellen» kan gå av stabelen på Flekkerøy neste år. Fra venstre: Thomas Kulien, Asbjørn Abrahamsen, Ove Pettersen, Oddvar Abrahamsen, Kathrine Martinsen, Abraham Pettersen og Pål Torgersen. (Foto: Arild Hansen).

- Det er mange muligheter. Folk kan eventuelt også parkere ved Høyfjellet, og delvis i rundkjøringen, og så kan man eventuelt skaffe til veie en lokal buss for disse timene. Det hadde vært gøy for øya å få et karusell-løp, sier Andersen.
20 løp
I år er det blitt arrangert rundt 20 løp. Etter at det siste gikk av stabelen, skal det avvikles fem ekstra, bare sånn for å løpe seg «ned» litt, og for å treffes i litt andre og rolige omgivelser. «Terrengkarusellen» har hatt fotfeste innover i byen, som i Baneheia, Jegersberg, Marvika og Roligheden. Men de har også hatt arrangementer i Vågsbygd, i Søgne og på Hamresanden.
- Det hadde vært veldig gøy hvis vi også kunne fått vårt eget løp, sier Oddvar og Asbjørn Abrahamsen, og de øvrige fremmøtte på øya torsdag, nikker og er enige.
Sist oppdatert 22.10.2020 klokken 20:37 av Nicolai Prebensen
Kart over løypa som er stukket ut på Flekkerøy. (Foto: Kristiansand kommune/Terrengkarusellen)
Åge Holgersen (t.v.) og Tore Heidenreich er ivrige dugnadsarbeidere i «Terrengkarusellen» (Foto: Arild Hansen)
Powered by Labrador CMS