
Har solgt 5500 krabber
- Det har vært hektisk, veldig mye jobbing men vannvittig moro, sier Øyvind Frøytland til N247 søndag ettermiddag.
Da var han på vei til Mandal for å hente flere nyfiskede «danskekrabber» som Frode Jensen og mannskap har tatt i helgen. Vel i land på brygga på Gismerøya, går krabbene rett i sanketeiner slik at de er klare for salg fredag.
Salg langfredag
- Ja, vi har fått lov til å selge også langfredag fordi Høllen er innenfor et turistområde. Akkurat det samme som Langenes og Romsviga er, sier han.
Salget har foregått fra båt på Høllebrygga tre fredager på rad, og nå har fiskerne solgt rundt 5500 krabber over «ripa» så langt.
- Det er forholdsvis ekstremt med tanke på at krabbespisere vet at krabbene i Søgne-skjærgården stort sett er skåltomme på denne årstiden. Det gjelder ikke de danske. Vi har fått gode tilbakemeldinger og har nesten ikke klart å holde tritt med etterspørselen. Dette blant annet fordi kundene har kommet lenge før åpningstid klokken 14.00. Det har gjort til at vi ikke har fått tid til å koke, så vi har en liten bønn, sier Frøytland:
Artikkelen fortsetter under bildet.
Tildels lange køer under krabbesalget på Høllebrygga tre fredager på rad. (Foto: Nicolai Prebensen).
Større vareutvalg
- Vi liker ikke å avvise kunder, men kommer de flere timer før vi åpner får vi problemer med å klargjøre salget. Det går forsåvidt greit når vi bare selger krabber, men den 21. april øker vi på med forskjellige fiskesorter og andre typer krabber på bestilling. Da må vi ha litt kontroll på det hele.
- Når det er sagt skal vi selvfølgelig ikke være vanskelige og vi som er involvert i dette er svært takknemlige for den responsen vi har fått. Dette har virkelig været moro og vi håper bare det fortsetter, om ikke så «halvvilt» som det var de to første gangene vi stod på brygga, avslutter Frøytland. Det er han som sammen med Thomas Isaksen har stått for koking og salg fra «Havlys», helt på tuppen av Høllebrygga.

Søndag hedde Frode jensen med seg nyfiskede "danskekrabber" som selges på Høllebrygga hver fredag. (Foto: Arkiv, Nicolai Prebensen)