Leder av Søgne ungdomslag, Steinar Endresen i det nye kjøkkenet på Heimklang. Anne Lise Endresen, Rande Flatelid og Marie Holmesland er godt i gang med å forberede maten sammen med for anledningen innlånte kokker fra kjøkkenleverandør.

Endelig klart til bruk: – Som en ny tidsregning

Publisert Sist oppdatert

– Det var noen blant brukerne her som så et behov og kom opp med en ide. Det er nå fire år siden, sier leder av Søgne ungdomslag, Steinar Endresen til N247.

At det skulle ta fire år å få på plass et nytt kjøkken i førsteetasjen på Heimklang har hatt flere årsaker ifølge Endresen.

– Det ble gått noen runder internt med planer og diskusjoner. Saksbehandling i kommunene drøyde også ut, men etter at alle formaliteter var på plass kom vi i gang like over nyttår. Siden da har det gått unna, og det meste var klart sist sommer, legger han til.

Med 60 kvadratmeter nytt kjøkken langs vestsiden av Heimklang kan matlaging og servering foregå på samme plan.

– Godt innenfor budsjett

Noen midler fra tidligere mottatte gaver har vært brukt, men det meste av finansieringen er i følge Endresen tatt fra lagets egne midler.

– Vi hadde et anslag på to millioner for kjøkkenet på 60 kvadratmeter, så langt har vi brukt rundt 1,6 millioner av dette, konstaterer ungdomslagslederen fra Søgne.

På Heimklang har Søgne ungdomslag nå fått et moderne kjøkken med det som trengs av utstyr for å kunne lage mat og servere til selskaper i festsalen. Det er ikke så lenge siden deler av underetasjen inkludert kjøkken ble pusset opp og modernisert, men det har vært utrolig kronglete å tilberede mat og servere denne fra underetasjen når alt må fraktes opp og ned via en smal trapp.

– Ny tidsregning

– I tillegg til et moderne utstyrt kjøkken har vi nå alt på ett plan. Dekketøy og bestikk stables på traller og kjøres rett inn og ut mellom kjøkken og festlokalet, det er slutt på å bære alt opp og ned trappa, sier Endresen.

Onsdag kveld var Heimklang dekket til 60 personer. Det var medlemmer pluss noen inviterte som ble de første til å få servert mat fra nytt kjøkken. Menyen for kvelden var kylling, ris og båtpoteter med tilbehør.

Kveldens meny gjøres klar sammen med kjøkkenleverandørens to innlånte kokker.

– Det blir som en ny tidsregning for Heimklang med denne oppgraderingen, spesielt med tanke på utleie av lokalet, sier Endresen samtidig som de første middagsgjestene finner plass i festlokalet på Heimklang.

Powered by Labrador CMS