Farevarsel: – Ser gjennomvåt ut

Publisert Sist oppdatert

Det blir en regnfull helg, spesielt lørdag. Statsmeteorolog Pernille Borander sier til NRK Sørlandet torsdag at det blir bare mer og mer regn ut over fredag i distriktet.

– Lørdag ser gjennomvåt ut og det ser ut som om det ikke blir bygevær, men jevnt regn og det er bare å planlegge for en våt dag. Finn frem regntøy eller poncho, sier hun.

Fredag sendte Meteorologisk Institutt ut et gult farevarsel for styrtregn lørdag ettermiddag.

«Fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, jord- og flomskred der regnbygene treffer. Fare for stengte veier og/eller overvann ved bekke- og elveløp. Lokalt vanskelige kjøreforhold grunnet overvann og fare for vannplaning.»

Råd

«Hold deg oppdatert om utviklingen av været og værvarselet. Følg med på værradar. Hold deg unna bratte skråninger, samt bekker med stor vannføring. Behov for beredskap skal vurderes fortløpende av beredskapsaktører. Rensing av dreneringsveier og stikkrenner anbefales slik at vannet kan renne unna. Sjekk veimeldinger (175.no). Tilpass farten og kjør etter forholdene. Unngå unødvendig ferdsel utsatte steder. Ikke kjør bil i vann dypere enn 30 cm», står det i varselet.

Fredag er det ikke ventet store mengder nedbør, men prognosene for lørdagen er opp mot 47 millimeter regn gjennom døgnet.

Senere fredag ble det også sendt et et farevarsel for kuling langs kysten lørdag.

Også søndag starter med regn, men det kan blinke opp noe på ettermiddagen. Temperaturene vil ligge rundt 15 grader på dagtid.

Powered by Labrador CMS