Henter frem gamle stitråkk i Kjellandsmarka

Publisert

- Kjellandsmarka? Er ikke det et nytt navn?


- Jo, vi tok sjansen på å døpe Kjellandsheia litt om. Det fordi vi har begynt å planlegge hele grøntstrukturen i området, i tillegg til at det er et alternativ til bymarka som de har i Kristiansand, og Oslomarka i hovedstaden, sier Ole Johan Bueklev i Repstad Eiendom.
Selskapet står bak flere boligområder i Søgne, blant andre Nordalsheia og Oftenesviga, De står også delvis for utbyggingen av Kjellandsheia, men først skal grøntstrukturen planlegges og nå gjør han og beboere i området en stor jobb med å utvide et allerede flott løypenett i området.
- Vi har vært på en del løpeturer om lørdagene og oppdaget gamle stitråkk som er i ferd med å forsvinne. Vi rydder, kvister og utvider de gamle stiene og arbeidet vil pågå gjennom hele vinteren så lenge det er snøfritt. Når det er unnagjort må vi se på om det skal bygges noen broer og forbedre stiene slik vi har gjort i de «gamle» løypene, fortsetter han.
Det er rundt tre kilometer gamle stier som skal rustes opp, i tillegg til rundt 800 meter traktorvei som skal gruses til turvei, det siste skal utføres av entreprenør.
Entreprenør
- 800 meter med gruslegging blir for mye for denne frivillige gjengen og derfor leier vi inn entreprenør til akkurat den jobben. Vi skal ut lørdager gjennom vinteren så sant det er mulig, og hele marka skal fremstå som et flott turområde som dekker beboernes behov for tur og trim innenfor det vi kaller Kjellandsmarka. 
Artikkelen fortsetter under bildet.
Tormod Klungland kvister trær langs det gamle stitråkket på Kjellandsheia. (Foto: Roar Tolfsen).
- Dette er et spennende arbeid som fremmer folkehelsen og alle som ønsker å bidra er hjertelig velkomne til å delta. Vi starter fra rundkjøringen ved Nordalsheia klokken 09.30, så går vi inn i fellesskap. Ta gjerne med utstyr til rydding og eventuelle kantklippere, sier Bueklev og legger til at han er meget takknemlig for at grunneierne på Kjelland har vært velvillige til å gi tillatelse til de nye stiene.
Dag Bjartheim ryddet også med kantklipper for å få frem de nesten forsvunne gamle stiene i Kjellandsheia. (Foto: Roar Tolfsen)
Skisse over de nygamle stiene som nå ryddes i Kjellandsheia. (Foto: Privat)
Powered by Labrador CMS