Herlig intenst

Høllen FK futsal - Fyresdal 4-5 (2-0), 1. divisjon avdeling Sør/Øst futsal, Nygårdshallen torsdag kveld.

Høllen FK futsal ligger på 3. plass på tabellen i 1. divisjon futsal Agder og Telemark og har som mål å spille kvalifisering til toppdivisjonen ved sesongslutt.
- Hvis vi kommer så langt får vi vurdere hva vi gjør. Skulle vi rykke opp, må vi hente inn adskillig mer sponsormidler enn vi har gjort i dag, og toppdivisjon betyr mange helger på reise, sier trener Espen Eriksen til N247 før torsdagens seriekamp.
Han var også klar på at denne kampen skulle vinnes. Slik gikk det ikke.
Høllen FK gikk til pause med 2-0 ledelse etter 20 minutters spill i en litt kjedelig førsteomgang. Lasse Fardal og Jarle Rogstad stod for scoringene.
Raknet fullstendig
I starten av 2. omgang raknet det fullstendig for hjemmelaget og før det var gått 30 sekunder reduserte Fyresdal til 2-1. I det sjette minutt hadde bortelaget scoret ytterligere tre mål og ledet 2-4.
- Totalkollaps, sa trener Eriksen etter kampen.
Ett minutt senere scorer Morten Dalene og de 35 på tribunen øynet håp om utlikning. Kampens intensitet økte voldsomt og futsalens intensjoner om hurtig og teknisk spill stod til fem på terningen.
Etter en periode med sterkt press fra hjemmelaget økte imidlertid bortelaget til 3-5, og det var stille i Nygårdshallen inntil Ditlef Ueland reduserte for hjemmelaget til 4-5 med fem minutter igjen å spille.
Da tar Høllen FK ut keeper og spiller med fem mot fire på banen med åpent mål.
De siste fem minuttene har bortelaget mer enn nok med å forsvare seg, men hjemmelaget klarer ikke å omsette alle sjansene til mål.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Morten Dalene i Høllen FK med en liten sklitakling i en sport som egentlig er kontaktfri. (Foto: Nicolai Prebensen).
En litt ufortjent borteseier, men det er alltid målene som teller.
Kveldens resultat forringer ikke Høllen FKs sjanser til å komme til kvalifiseringsspillet i vår, veien blir bare litt tyngre.
En til tider herlig og intens kamp, med et meget spent og ivrig publikum på tribunen.
Heftig
Futsal er en heftig måte å spille fotball på. Det spilles på håndballbane med håndballmål, og hvert lag spiller med kun fire utespillere og keeper. Kampene varer i to ganger tyve minutter og lagene bytter spillere som i håndball. Spillet går fort, er hektisk og veldig underholdende. Ballen er litt mindre enn en vanlig fotball og spretter ikke. Offsideregler finnes heller ikke.
Ditlef Ueland dundrer inn reduseringen til 4-5 torsdag kveld, og tilskuerne øynet håp om poeng. Slik gikk det ikke. (Foto: Nicolai Prebensen)
Bjørn Erlend Bakke Kleiven blir taklet hardt av bortelaget, noe som resulterer i full tenning hos Jarle Rogstad, en tenning som ga han gult kort. (Foto: Nicolai Prebensen)