Tjomsland-suksess på begge sider av grensen

Publisert
Hå Lerkes eiere strålte sammen med Øystein Tjomsland etter triumfen på Hagmyren fredag kveld. F.v. Leif Lindholm, Øystein Tjomsland og Stig Wiklund.

Både det norske og det svenske flagget har vaiet høyt for Øystein Tjomsland denne uken. Søgne-treneren dro til med fire seire på tre dager.

Til tross for at storløpssesongen innen travsporten bare er i sin spede start har den sørlandske suksesstreneren Øystein Tjomsland allerede rukket å forsyne seg grådig av seierskakene denne våren. 26 seire i Norge og 30 seire i Sverige er fasit, og totalt har 53-åringens hester allerede sprunget inn over 4,8 millioner kroner i premiepenger.

Imponerte stort

Denne uken har de svart-gule Tjomsland-fargene gjort seg bemerket både her hjemme og i broderlandet i øst. Onsdag imponerte den tre år gamle junioren Unforgettable A.Y. stort da hun fulgte den ubeseirede storfavoritten S.G.Empress til døren i et stort løp på Solvalla Travbana i Stockholm. Tjomsland-hoppa travet mektige 1.13,2a/2140 meter, en rekordsenking med nesten 2,5 sekunder, og den intense oppløpsstriden endte med dødt løp; delt seier. Dermed kunne Unforgettable A.Y. kvittere ut 225 000 kroner i seierssjekk i det som var hennes første seier i livet.

– Dette var utrolig gøy, at vi her har ei hoppe uten de beste genene, men som likevel matcher de store kanonene. Etter det hun viste her er hun fort en «dark horse» i det svenske Kriteriet til høsten, jublet Tjomsland etter seieren.

Begrepet «dark horse» spiller på en hest i en outsiderposisjon som på overraskende vis kan utfordre de etablerte stjernene.

– Veldig sterkt løp

Fredag fulgte sørlendingen opp med seire både i Norge og Sverige samme kveld. På Jarlsberg Travbane utenfor Tønsberg leverte Eiken-oppdrettede Eikrappen et solid løp, og sammen med kusk Tom Erik Solberg viste han seg sterkest nedover oppløpet. Vinnertiden ble 1.30,6a/2100 meter, ny personlig rekord for den røde vallaken.

– Eikrappen var nær galopp fra start, men han er flink til å ta imot hjelp. I dag leverte han et veldig sterkt løp. Jeg var redd det kanskje ville gå for fort til slutt, men han leverte en god sisterunde, roste Solberg etter løpet.

Svensk kjendiseier

På svenske Hagmyren utenfor Hudiksvall sikret Tjomsland seg ytterligere to sterke triumfer. Grimstad-oppdrettede Frivoll Gorm går fra klarhet til klarhet, og tok fredag kveld sin femte strake seier da han vant på 1.27,2a/2140 meter. Tre år gamle Hå Lerke ville ikke være noe dårligere, og juniorhoppa tok sin andre seier på like mange forsøk da hun med Tjomsland i sulkyen avgjorde en tett oppløpsstrid til sin fordel på 1.30,7a/2140 meter. Dette var ny personlig rekord med over to sekunder for Hå Lerke, som eies av et andelslag bestående av blant annet den svenske kjendiscoachen Stig Wiklund, som i mange år har samarbeidet tett med skiesset Frida Karlsson.

Powered by Labrador CMS