Vega (nr. 1) spurter fortest av samtlige sammen med gulkledde Øystein Tjomsland og sikrer seg seieren i gjeve Vinvaras æresløp foran stallvenninnen Nelson Helen (nr. 8).

Grand Prix-helgen startet med Tjomsland-gull

Publisert Sist oppdatert

Øystein Tjomsland fikk en pangstart på Oslo Grand Prix-helgen på Bjerke Travbane. Fire år gamle Vega leverte en svett avslutning til seier i gjeve Vinvaras æresløp lørdag.

Over to dager samler Bjerke Travbane noen av Europas beste hester til storhelgen Oslo Grand Prix. Søndag kjøres de aller største løpene, og i sentrum for ett av de gjeveste står Søgne-trener Øystein Tjomsland. 52-åringen har nemlig Tangen Bork til start i Alm Svartens æresløp med 250 000 kroner til vinneren.

Sikter mot Derby

Lørdag viste suksesstreneren fra Sørlandet at han har hestene i formen som kreves for å hevde seg i disse storløpene. Fire år gamle Vega leverte en mektig avslutning i gjeve Vinvaras æresløp og nedkjempet stallvenninnen Nelson Helen på de siste meterne.

- Det var krefter spart ved målgang og dette ble en veldig fin opplevelse for hesten. Nå er det Derby-løpene for hopper i Norge og Sverige som er de store målene fremover, fortalte Tjomsland etter løpet.

Ny personlig rekord

Startmomentet har i innledningen av karrieren vært en liten utfordring for Vega, men i lørdagens løp, det syvende i karrieren, løste hun det på ypperlig vis. Etter en runde fant Tjomsland en åpning og smatt ut i andrespor, og gjennom den siste svingen fulgte Vega med i ryggen på stallvenninnen Nelson Helen. På få meter avgjorde Vega oppløpsstriden til sin fordel og kom i mål på ny personlig rekord, 1.27,9a/2140 meter.

Klokken 15:50 søndag ettermiddag kan Tjomsland altså toppe en allerede strålende helg med seier i Alm Svartens æresløp. Tangen Bork er den klare forhåndsfavoritten i storløpet.

Powered by Labrador CMS