Øystein Tjomsland feiret sin 52-årsdag på best tenkelige vis lørdag kveld da fire år gamle Norheim Bork imponerte stort til V75-seier på Forus Travbane. Den ubeseirede hingsten seiler nå opp som et stort Derby-håp for suksesstreneren fra Søgne.

Derby-joker bød Tjomsland på bursdagsgave

Publisert

Travtrener Øystein Tjomsland fylte 52 år lørdag. Da sørget fire år gamle Norheim Bork for bursdagsgaven som kan vare helt frem til høstens Derby-løp.

En travtreners 52-årsdag feires ikke nødvendigvis med kaker, ballonger og sang. Mon tro om ikke Øystein Tjomsland likevel satte enda mer pris på feiringen han ble en del av på Forus lørdag kveld, etter seks timer hestetransport tur-retur Stavanger.

Langli imponert

Fire år gamle Norheim Bork viste nemlig at han har talentet i seg til å gå Tjomsland flust av muligheter til både flaggheising og seierssang utover i sesongen. Til tross for en startgalopp som kostet Tjomsland-hesten et 30 meters terrengtap, var junioren i en klasse for seg i V75-løpet. Tjomslands hest tok igjen det tapte, avanserte til tetposisjonen og den siste halve runden av løpet bare økte Norheim Bork avstanden ned til konkurrentene. I studioet til TV-kanalen Rikstoto Direkte satt fotballprofilen Morten Langli, selv en engasjert hesteeier og oppdretter, og lot seg imponere av Tjomsland-traveren.

- Med en slik prestasjon, her kan det bli 10 strake seire fremover, mente Langli.

Derby-håp

Lørdagens løp var Norheim Borks blott tredje start i livet, og med like mange triumfer som resultat. Innsatsen som den svarte hingsten la for dagen fikk suksesstreneren fra Søgne til å drømme om større oppgaver utover i sesongen.

- Han imponerte meg i dag, det var mye krefter igjen ved målgang. Jeg tror han kan være med i fremste rekke i Derby, nå håper vi bare at helsen holder, fortalte Tjomsland, om hesten som var tilbake etter et lengre skadeavbrekk lørdag.

Norheim Bork travet 1.28,2/2550 meter, ny personlig rekord for hesten.

Powered by Labrador CMS