Tjomsland-navnet forbindes naturlig nok ofte med hest og travsport. Denne helgen sikret Øystein Tjomsland seg kongepokalen med Brenne Borken, men også hans niese, Malene Tjomsland, tok NM-gull og hentet hjem kongepokalen i ishockey denne uken.

Kongepokal til to blad Tjomsland

Publisert

Øystein Tjomslands topptraver Brenne Borken sikret familiens andre kongepokal på en uke da han tok sin syvende strake seier fra debuten lørdag ettermiddag.

Tjomsland-navnet forbindes naturlig nok ofte med hest og travsport. Denne helgen sikret Øystein Tjomsland seg kongepokalen med Brenne Borken, men også hans niese, Malene Tjomsland, tok NM-gull og hentet hjem kongepokalen i ishockey denne uken

Tjomsland-navnet forbindes naturlig nok i stor grad hest og da fremfor alt travsport. Men det er ikke bare på grusunderlag at familiens ære holdes ved hevd. Også på isen gjør Tjomsland-slekta seg bemerket, og da Øystein Tjomsland kjørte først over målstreken i Kongepokalen på Bjerke Travbane lørdag ettermiddag var dette faktisk ikke slektens første kongepokal denne uken.

NM-vinner i ishockey

51-åringens niese, Malene Tjomsland, var nemlig en stor del av damelaget til Stavanger Oilers som vant NM-finalen i ishockey. Nå viste ishockeytalentet vinnerveien, og onkel Tjomsland sørget for ytterligere suksess for familienavnet da han årsdebuterte med årgangens soleklare ener under fjorårssesongen; Brenne Borken.

- Det er noe av det sykeste jeg har sett, dette er terningkast seks, utbrøt travekspert på TV-kanalen Rikstoto Direkte, Stian Hallenstvedt, da den vakre 4-åringen sammen med suksesstreneren fra Sørlandet forlot konkurrentene nedover oppløpet og kom i mål på den enorme vinnertiden 1.23,5a/2100 meter.

-Potensiell elitehest på toppnivå

Brenne Borken har foreløpig ingen planer om å slippe noen forbi seg i et travløp, og etter syv starter så langt i karrieren står den borkede hingsten med like mange triumfer. Skal vi tro trener Tjomsland er det ikke siste gang Brenne Borken tar med seg sølvtøy og store premiesjekker, verken denne sesongen eller i fremtiden.

- Brenne Borken har et voldsomt potensial, det er snakk om en potensiell elitehest på toppnivå i fremtiden, fastslo Tjomsland før han fortsatte:

- Han har vært fin i trening helt siden Kriteriet i fjor høst, men han har vokst mye i vinter. Han kjentes veldig sterk ut underveis i løpet. Det blir ikke så mange løp før Derby på ham, så det var greit at han fikk blåst ut litt, mente Søgne-treneren.

Stallkamerat Bore Mikkel leverte en sterk innsats etter å ha travet først i andrespor hele løpet, og var nærmest Brenne Borken i mål til andreplass. Førstepremien i Kongepokalen var på 125.000 kroner.

Powered by Labrador CMS