Dag Olsen i Stall Olsen og Kristiansand og Søgne Rideklubb arrangerer denne helgen lansdelsstevne på Åros ridesenter med rundt 125 påmeldte ekvipasjer.

– Godt å komme i gang igjen

Publisert Sist oppdatert

– Det har vært noen tøffe år med pandemi og harde tak for mange. Nå var det godt å komme i gang igjen, sier Dag Olsen i Stall Olsen og Kristiansand & Søgne Ridesenter fredag ettermiddag.

Dag Olsen og datteren Emilie (4) følger med på mor og samboer Silje Myklebust Polden på den grå unghesten Merlin.

Langweekend: De første deltakerne kom til Åros ridesenter torsdag, og stevnet avsluttes søndag. Rundt 150 ekvipasjer er påmeldt, og svært mange deltagere kommer fra Vestlandet.

– Det er egentlig for et landsstevne å regne med så mange deltakere utenbys fra. Stevnet er det første av året som arrangeres utendørs i landet og det kan tenkes at så mange påmeldte skyldes akkurat det, fortsetter han i sola på ridesenteret.

De fleste tilreisende bor i egne kjøretøy eller på hytter her i bygda. Åros feriesenter pleier å være base for de tilreisende, men i år er alt opptatt på grunn av flyktningene fra Ukraina. Der var det ikke mulig å få plass, så mange har måtte ty til andre alternativer, sier Olsen.

Optimisme: Han ser lyst på klubbens fremtid. Etter flere tøffe år for alle, råder nå en sterk optimisme rundt stallen og hele senteret.

Silje Myklebust Polden og Merlin under stevnet på Åros ridesenter fredag ettermiddag.

Sterke krefter: – Vi har fått inn mange sterke krefter som virkelig står på for hele miljøet og sporten. Det er årsaken til at vi kan ta i mot så mange gjester denne helgen. 125 ekvipasjer er egentlig det maksimale av hva vi kan klare, men det har gått strålende til nå, og du ser jo hvor mye mer avslappet jeg er i forhold til tidligere. Jeg har jo til og med tid til å bistå samboeren min som denne helgen deltar på hesten Merlin, sier han mens han følger Silje Myklebust Polden på banen fredag ettermiddag.

Han legger til at alle er velkomne til Åros ridesenter gjennom helgen, enten for å være litt nysgjerrig på sporten, eller ta en kopp kaffe med mer i vårsola.

Powered by Labrador CMS