Produktansvarlig Oddbjørn Øye i NOV forklarer hvordan selskapets «Powerblade Energy Recovery System» reduserer energibehov og kutter klimagassutslipp.

– Utrolig kult med ny teknologi fra Søgne

Publisert

Det er ikke lenger storproduksjon av kraner i NOVs anlegg på Høllen vest, men det satses likevel videre fra den internasjonale bedriften som har røtter tilbake til 1800-tallet og har vært til stede i Søgne i en 30-årsperiode. Ved de to anleggene NOV benytter på sin lokasjon i Søgne er de i dag rundt 100 til 120 arbeidsplasser.

Torsdag var kunder, bransjefolk og presse invitert til anlegget i Søgne da ordfører Mathias Bernander (H) skulle klippe snora og markere åpning av NOVs nyetablerte testsenter, et utviklingssenter for ny teknologi med fokus blant annet på sikkerhet og effektivitet, utslippsreduserende tiltak og energieffektivisering. Fokusområder under åpningsmarkeringen torsdag var robotløsninger, hybridteknologi og reparasjoner.

Regenerer energi

Den offisielle åpningen av testsenteret med snorklipping ved ordføreren ble foretatt med NOVs «Powerblade Energy Recovery System» som bakgrunn. Produktansvarlig, Oddbjørn Øye demonstrerte for gjestene hvordan systemet gjenvinner energi som ellers kun forsvinner ut i havet. Han viste på bedriftens testanlegg hvordan energi regenereres og er med på å redusere kraftforbruket og dermed også gir store besparelser i utslipp av klimagasser.

– Øke inntekter

Ordfører Mathias Bernander pekte i sin innledning på kommunens budsjetter hvor det stadig snakkes om å redusere på utgifter, men la til at økte inntekter til kommunen vil være viktig for å bringe kommunale budsjett i balanse.

Ordfører Mathias Bernander (H) klipper snora og markerer offisiell åpning av NOVs testsenter på Høllen vest assistert av Rune Johnsen og Anders Hodne fra NOV.

– At NOV har valgt Norge er utrolig bra, og at bedriften satser på verdensledende teknologi akkurat her i Søgne er fantastisk. Så er det viktig at det fra politisk hold legges til rette for satsningen. Dette gir arbeidsplasser og gjør kommunen attraktiv å jobbe og å bo i, kommenterte Bernander.

Han pekte på at så vel offentlige basistjenester og kulturelle tilbud må være tilfredsstillende og at kommunen også må være med å legge til rette for at kompetanse som hentes utenfra finner seg til rette i lokalmiljøet.

NOVs nye testsenter på Høllen Vest.
Powered by Labrador CMS