Ida med målshow da Søgne-damene spilte uavgjort

Publisert

Søgne - Risør 28 - 28 (12 - 13) 3. divisjon håndball damer, Tinntjønnhallen lørdag ettermiddag.
Av Frank Solås
Før dagens kamp mellom Søgne og Risør var begge lags trenere enige om at dette vil bli en jevn kamp som selvfølgelig begge trenerne håpet vil ende med seier til sitt lag. Som trenerne spådde så ble en jevn kamp som kunne tippet begge veier i noen hektiske slutt-minutter.

Bortelaget best i 1. omgang
Det var bortelaget som kom best i gang i første omgang og laget var stadig 2 - 3 mål foran i målprotokollen, men to kjappe reduseringer fra hjemmelaget like før pause gjorde at lagene tok pause-praten i garderoben med ettmålsledelse 13 – 12 i favør Risør, noe som var helt fortjent.

Spennende avslutning på kampen
I andre omgang valgte begge lag å kjøre frimerketaktikk i store deler av omgangen, uten den helt store suksessen. Fram til ti minutter før kampslutt var det stadig bortelaget som hadde føringen i kampen. Derfra og inn byttet lagene på å ha ledelse i kampen, dog aldri med mer enn ett mål. En godt besatt tribune med rundt 40 supportere fra Risør fikk virkelig opp temperaturen i den spennende avslutningen og da først Søgnes unge målvakt Isabella Prestbakmo like før slutt hadde en meget god redning og Ida Lerøy scoret på straffe til hjemmeledelse 28 - 27, 37 sekunder før slutt, nærmeste kokte det blant begge lags supportere på tribunen. 
Dessverre for hjemmelaget så utlignet bortelaget til 28 - 28 med 14 sekunder igjen å spille. Selv om Søgnes-trener tok time-out og la opp til et innøvd trekk så lykkes ikke hjemmelaget i sitt siste angrep og kampen endte 28 - 28 og et poeng til begge lag.
Fremgang og banens gigant
Med uavgjort i dagens kamp ble det nok en kamp med poeng for Søgne-damene. Etter femten strake tap, hvorav flere med stygge sifre har Søgne-damene vist fremgang i de siste to kampene, noe som gjør at laget mest sannsynlig beholder plassen i 3. divisjon.
Banens gigant i dagens kamp var utvilsomt hjemmelagets playmaker Ida Lerøy som endte opp med hele 12 scoringer, hele ti av disse var spillemål, hvor flere var susere fra langt hold.
Nå gjenstår det to kamper for Søgne-damene. Mot Hinna 2 og Randesund 2, som begge er lag det er mulig å slå for et Søgne-lag i fremgang. Disse kampene spilles etter påske. 
Talentfulle målvakter. Fra venstre, Isabella Prestbakmo 16 år og Tuva Monge 17 år er kommet inn som friske pust på damelaget. (Foto: Frank Solås)
Trener Bjørn Hagen og kaptein Julie Nygård var fornøyde med uavgjort mot Risør. (Foto: Frank Solås)
Powered by Labrador CMS