IK Våg-veteraner samlet til julelunch i klubbhuset på Karuss

Publisert

Tradisjonen tro samlet et stort knippe mannfolk seg fredag i klubbhuset til IK Våg på Karuss. Denne dagen var «Fredagslunchen» byttet ut med en flott julelunch. I tillegg hadde enkelte av mannfolkene med seg sin bedre «halvdel».
 
I 12-13 år
- Jeg begynte som daglig leder i klubben i 1994. I tiden som fulgte dukket det opp en del skiftarbeidere fra Elkem på kontoret for en aldri så liten prat. Så hvorfor ikke stelle i stand noe enkelt her på fredagen for Våg-veteranene, tenkte jeg den gang. Som sagt, så gjort. Siden den gang har de ansvarlige for disse treffene holdt koken, og de har fulgt skolekalender-året, sier Svein Vigsnes som opprinnelig kommer fra Vennesla.
Han har bodd i Vågsbygd i 44 år.
- Så må Vidar Pettersen og Philip Humphreys få ros for å ha vært noen stødige og trofaste kjøkkensjefer i de 12-13 siste årene. De har stått for innkjøp og all stell av maten, sier en blid og fornøyd Vigsnes til N247.
 
Veldig hyggelig
- Her trives vi utmerket. Vi handler det som trenges av mat til mellom 15-20 veteraner hver eneste fredag høst, vinter og vår. I tillegg har vi et litt spesielt lotteri som blir godt mottatt. Det har vi også i dag, med mange ekstra premier, sier Vidar og Philip etter å ha satt julepålegget ut på bordet.
IK Våg ble stiftet i 1938, og den gang Svein Vigsnes var daglig leder hadde de grønne og hvite fra bygda rundt 2.000 medlemmer. Klubben var med det en av landets største. De «konkurrerte» i mange år om å bli blant de største sammen med Randesund IL.
- Husker det, ja. Nå var det vel ikke noen kamp i seg sjøl om å være større enn RIL, men vi vekslet jo litt på ha flest medlemmer fra år til år, sier Svein Vigsnes.
Vidar Pettersen (t.v.) og Philip Humphreys har vært ansvarlige for all innkjøp og stell av maten på «Fredagslunchen» i 12-13 år. (Foto: Arild Hansen)
Svein Vigsnes flyttet fra Vennesla til Vågsbygd for 44 år siden. I 1994 begynte han som daglig leder i IK Våg. Her er han fotografert foran bildene fra noe av klubbens historie. (Foto: Arild Hansen)
Powered by Labrador CMS