- Ikke trist, ser lyst på fremtiden for skolen

Publisert

Det rives og det bygges i stort tempo ved Tangvall skole. Allerede sist høst forsvant deler av skolebygningene, og siden påske har riving av «håndverksbygget» ved skolen pågått. Samtidig reises nye bygg tett på dagens skoleområde, bygg som skal bli til et helt nytt moderne skolesenter når de omfattende arbeidene ferdigstilles. 
- I dag har vi en dobbel markering ved skolen. Vi markerer at siste rest av håndverksbygget forsvinner, samtidig benytter vi anledningen til å takke av Grethe Bjørnstad Johansen etter 40 års tjeneste ved skolen, sier rektor Elin Rekve til N247. 
- Blitt mange boller
Den nå pensjonerte læreren forteller om en mangeårig tjeneste som lærer innen faget som har skiftet navn fra heimkunnskap til mat og helse.
- 9.000 timer med mat og helse. Det har blitt mange boller på de timene, forteller Johansen før hun skal ut på dagens spesialoppdrag. 
Det er inspektør Svein Olav Svenningsen som har samarbeidet med Paul Robert Skailand i bedriften Rive- og knuseservice. Som en siste markering fra den pensjonerte læreren skal hun opp i gravemaskinen og rive den siste veggen i bygget som har tjent skolen og elevene siden 1963, først som Søgne ungdomsskole og de siste årene som Tangvall skole. 
Artikkelen fortsetter under bildet. 
Klar til å få bort siste veggen av bygningen fra 1963. (Foto: Jon Aamodt).
- Ser bare fordeler med ny skole
- Det er bare synd at dere ikke får oppleve å ta i bruk den nye skolen, sier Johansen til elevene som blir siste kullet som fått sinn utdannelse i bygningen som nå rives. Om dere da ikke kommer tilbake som lærere på et senere tidspunkt, legger hun til før hun loses gjennom byggegjerdet og inn til den ventende gravemaskinen. 
- Dette var ikke leit i det hele tatt. Jeg ser bare fordeler med at elevene får en helt my og moderne skole. Bygningene fra 1961 og 1963 som var moderne og tidsriktige da de kom har gjort jobben sin og er nå mer enn modne for å skiftes ut, sier Johansen til N247 etter at hun har satt kloa på maskinene i den siste gjenstående veggen i bygningen fra 1963. (Foto: Jon Aamodt).
Sist oppdatert 15.04.2021 klokken 16:01 av Nicolai Prebensen
Inspektør Svein Olav Svenningsen har samlet troppene ved Tangvall skole torsdag. (Foto: Jon Aamodt)
Rektor Elin Rekve og nå pensjonert lærer Grethe Bjørnstad Johansen. (Foto: Jon Aamodt)
Powered by Labrador CMS