Søgne Kor på vertssamling 5. april 2024.

Stor nasjonal korfestival i Kristiansand

Publisert Sist oppdatert

Fra 30. mai til 02. juni samles 54 kor og 1.400 korsangere fra hele landet i Kristiansand til den store korfestivalen! Verter for festivalen er fire kor i Kristiansand; Søgne Kor, Tuntrallen, De som synger og Stemmebruget. 150 korsangere fra korene er verter ved arrangementene og skal gjøre festivalen til en ekstra god opplevelse for alle festivaldeltakere.

Fredag 5. april var de fire korene samlet til en «vertskorfest» for å bli bedre kjent og ekstra inspirert til vertskorjobben!

Om korfestivalen

Kristiansand er vertskap for Landsfestival for kor i regi av Norges Korforbund i 2024, og arrangør er avdelingen på Sørlandet. Festivalen inviterer til arrangementer på mange kulturscener i byen, som Kilden, Knuden, Teateret, Kristiansand domkirke, Kunstsilo og utescene på øvre Torv.

Publikumsprogram

Korfestivalen inviterer folk i byen til en rekke gratis arrangementer med kor og allsang. Det blir korstafett i Kristiansand domkirke hvor 48 kor synger i stafett både fredag 12.30-18.00 og lørdag 14.00-18.00. Korene har også pop up korkonserter på en rekke steder, se i programmet, og også spontane opptredener på Markens og på restauranter.

De fire vertskorene inviterer til en gratis velkomstkonsert i Kristiansand domkirke torsdag 30. mai kl. 17-18, hvor alle er hjertelig velkommen!

Koret Sølvstrupene inviterer til to konserter med sørlandsviser og allsang i foajeen på Kilden fredag, og det blir barnekorkonsert i foajeen på Knuden Kristiansand kulturskole lørdag og ungdomskorkonsert søndag med Knuden Vokal og Norges ungdomskor i Kristiansand domkirke.

Se fullstendig publikumsprogram her

Festivalkonsert med Helene Bøksle, kor og allsang

– Så gleder vi oss til den store festivalkonserten fredag 31. mai kl. 19 på øvre Torv, med Helene Bøksle, kor og allsang. Her rigger vi stor scene, bord, benker og bar og har bestilt godt vær. Helene kores av et utvidet Kristiansand operakor og Kristiansand domkirkes guttekor og jentekor.

Over 1.000 festivaldeltakere deltar på konserten som publikum, så det blir garantert god allsang! Her håper vi byens befolkning vil komme og synge og dele den store konsertopplevelsen med oss.

Billetter kjøpes her.

30 Kor + Orkester= Sant – i Kilden

Lørdag 1. juni inviteres festivalkorene til å synge med Kristiansand symfoniorkester i Konsertsalen i Kilden. Kor har øvd inn fellessanger og synger i parkett dirigert av Marit Tøndel Bodsberg Weyde. To like konserter kl. 12.00 og 13.30 med 30 ulike kor på hver. Her deltar også Norges Ungdomskor, Agder ungdomskor og Kilden vokalensemble. Festivalen prioriterer å gi scene til barne- og ungdomskor. Her blir det eksklusive publikumsbilletter på balkong. Billetter kjøpes her: KOR + ORKESTER = SANT – Unik konsert med 30 kor og orkester i Konsertsalen! – Kilden teater og konserthus

Festivalkor for enkeltsangere

Vi inviterer også nå til et festivalkor for enkeltsangere som ikke er med i kor som deltar på festivalen. Mer informasjon og påmelding om dette her

Lyst til å synge i kor i Søgne?

Bor du i Søgne eller Songdalen kan du bli med i Søgne Kor eller Tuntrallen. Søgne Kor øver hver torsdag på Søgne gamle prestegård, og har nå 24 medlemmer. Tuntrallen øver i Sygna kultursenter på Nodeland hver torsdag, og har nå 40 medlemmer. Begge korene inviterer til en rekke konserter i nærmiljøet og et trivelig miljø.

Tuntrallen på vertssamling 5. april 2024.
Powered by Labrador CMS