Bilde fra konsert i Bykirken Tønsberg i mars 2023.

Eneggede tvillinger besøker Søgne med sin påsketurné

Publisert

Artistduoen Garness består av søstrene Ingelin Reigstad Norheim og Hildegunn Garnes Reigstad fra Holsnøy nord for Bergen. De har komponert musikk og musisert sammen fra barndommen og har formidling av musikk som levevei. Duoen har gitt ut fire album, og flere av sangene deres har vært spilt på radio. Mange forbinder Garness med deres nyskapende tolkninger av kjente julesanger, som utgitt på det kritikerroste albumet «Barnet i krybben». De har holdt julekonsert på NRK1 på lillejulaften og samarbeidet med en rekke kjente artister.

Turné

Nå forbereder duoen seg på turné. Garness har nemlig skrevet en påskekonsertforestilling som heter Gåten om korset, sammen med tekstforfatter Jostein Ørum. Her tas publikum med på en spennende musikalsk reise gjennom pasjonsfortellingen som Lukas har skrevet ned. Gjennom sangene møter vi ulike personer som traff Jesus i løpet av hans siste dramatiske uke i Jerusalem. Blant andre fornekteren og bestevennen Simon Peter, forbryteren Barabbas som unnslapp sin dødsdom, offiseren som hadde ansvaret for henrettelsen, Jesu mor som sørger over sin døde sønn og Maria Magdalena som oppdager den tomme graven. Samtidig har tekstforfatter Ørum lagt inn et nåtidig perspektiv fra mennesker som utgjør kirken i dag, hvor også et betydelig antall troende i ulike deler av verden betaler en høy pris for sin tro gjennom ulik grad av forfølgelse.

Konsertserien er et samarbeid med Stefanusalliansen, som arbeider nettopp for trosfrihet, menneskerettigheter og for å gi både støtte og en stemme til mennesker som opplever overgrep og trakassering på grunn av sin religiøse overbevisning. Ekkoet fra dette perspektivet veves inn på en smakfull måte gjennom tekstene til Jostein, selv om påskedramaet står i fokus.

Garness.

Ulike stilarter

Musikken kjennetegnes av elementer fra en rekke ulike stilarter, som folk-rock, americana, vise, pop og gospel. Tvillingduoen trakterer en rekke instrumenter, deriblant elektriske og akustiske gitarer, autoharpe, zither, vibraphonette og perkusjon. Torjus Vierli, kjent fra samarbeid med bl.a Sigvart Dagsland og Sissel Kyrkjebø, bidrar på ulike tangentinstrumenter inklusiv synth-bass, mens Thomas Gallatin (Morten Abel, Odd Nordstoga m.fl.) fra Kvinesdal spiller trommer. De 23 sangerne i Søgne KorMix bidrar med ekstra trøkk og gåsehudfremkallende harmonier på flere av låtene. Tekniker Kenneth Hernes sørger for kremlyd. Den visuelle opplevelsen forsterkes med grafiske elementer og videoer på skjerm underveis, laget av kunstner Torkell Berntsen.

Garness skal spille Gåten om korset på 12 ulike steder før påskehøytiden, og gleder seg stort til å besøke Søgne hovedkirke onsdag 6. mars klokken 19.30. De håper mange vil benytte seg av anledningen til å oppleve en variert, dynamisk og vakker konsert som tar oss med inn i den spennende og sterke påsketematikken.

De 23 sangerne i Søgne KorMix bidrar med ekstra trøkk og gåsehudfremkallende harmonier på flere av låtene.
Powered by Labrador CMS