«En fremragende folkelig konsert»

Publisert Sist oppdatert

Prestegårdens venner er fornøyd med nyttårskonserten 14.1.24 på Søgne Gamle Prestegård, ifølge hovedarkitekt bak stedets arrangement Øivind Helmersen.

Dirigent Trym Dalane ledet Agder symfoniorkester gjennom repertoaret med flott rytme og klang. Det var mellom 180 og 190 publikummere. Inviterte solister var Sofie Fjellvang, tidligere Voice-deltager og unge lovende sangerinne Isabella Natali. I tillegg deltok en gruppe musikkelever ved Knuden kulturskole. Lærer Mark Candasamy hadde instrumentert et flott stykke til elevene Endre, Oda, Caroline og Leandra, i samarbeid med orkesteret. Talentinnslag er i tråd med Prestegårdens venner sin opprinnelige målsetting med konsertene; å gi unge lokale talenter en mulighet til å fremføre egne innøvde stykker for et «mindre» publikum.

Isabelle Natalie gjorde sterkt inntrykk på publikum med sin unge, vakre, myndige, og klare stemme. Hun sang både på norsk og spansk, og i et intervju med en av konferansierene; Hans Lund, kom hun frem med en takk til sin Colombianske bestefar Hugo, fordi han hadde inspirert henne til å bruke sin vakre stemme. Den andre hovedsolisten Sofie Fjellvang sang nydelig med sin klokkeklare, fine, presise og stødige stemme. Begge solistene fikk forlenget klapp fra publikum.

Trym Dalane hadde i forkant gjort en god jobb med orkesteret, og valgt melodier som klang godt i veggene av SGP. Den andre konferansier Egil Lunde spilte på enkelte ord, og at Grieg, som da han en gang bodde på et sted utenfor Aberdeen, på et litt Høllensk sted, ivrig med å kjøpe hummer. På sin vei hjem til Bergen var han nok innom Høllen i Søgne for å kjøpe hummer. Med denne muntre tonen ble konserten gjennomført til stor glede for publikum. Eksempler på komponister som ble fremført stykker, var Bizet, Boccherini, Grieg, Dvorak, Halvorsen, Anderson med flere. Konserten ble avsluttet med J. Strauss: Unter Donner und Blitz, polka og Redetzkymarsjen.

Prestegårdens Venner, Atle J Fosse

Powered by Labrador CMS