Ronny Myrene var «speaker» under Trekkferjefestivalen for 10. året på rad i helgen.

700 på festival

Publisert Sist oppdatert

Strålende vær på årets festival, varmt var det og det var mange som måtte benytte skyggen under teltet i år på grunn av varmen.

I helgen hadde vi litt over 700 besøkende fra alle kanter av Sørlandet. Trekkferja ble satt på land 1. oktober 1923 når den nye veien kom og det er 100 år siden nå. Ferjeleiet har vært på Holmen fra rundt år 1770.

Klubben kunne stolt vise frem ferja som fraktet de fremmøtte over fjorden. Kai Erland var med på samtlige turer og fortalte om historien med trekkferja på Holmen. Det var gratis frakt for alle. Den opprinnelige billettprisen var 0,75 øre per person.

Barnas Båtbyggeri var et populært innslag inder festivalen i helgen.

Mandal trebåt og motorforening hadde med seg Barnas Båtbyggeri som ble en slager for store og små. Fiskelykken slo også inn for flere av de unge fiskerne som også benyttet sjansen til å få i seg gratis vafler.

Søgne veteran og Trekkferje klubb takker grunneiere, frivillige og alle salgs boder for en vellykket festival og er allerede i gang med planene for neste års festival. Da ønsker vi å ta opp billøpet som ble gjennomført tidligere år, med flere poster rundt i Søgne og Songdalen før man ankommer Holmen.

God stemning under Trekkferjefestivalen denne helgen.
Powered by Labrador CMS