Julekonsert i Voie kirke, med førjuls hilsen fra Odd Nordstoga, til korpsene i Ytre Vågsbygd!

Publisert
Bildene er fra helgens øvelse.
Bildene er fra helgens øvelse.

Korpsene og Convoy Ungdomskor har øvd inn julemusikk for å fremføre en konsert 6. desember i Voie Kirke.

Det er Flekkerøy Skolekorps og Møvig og Sjøstrand skolemusikk som samarbeider med koret om konserten. I helgen samlet alle tre seg til øving, all innsatsen kommer til å resultere i en flott konsert. Konserten viser også aldersspennet i skolekorpsene – vi håper på en sjarmerende og fin førjulskonsert.

Prosjektet har mottatt noe støtte fra det lokalet næringslivet – Pizzabakeren for eksempel stilte opp med pizza på øvingsdagene i helgen- til stor glede for sultne musikanter. Dette samarbeidet er virkelig hyggelig, det åpner kanskje nye vennskap og forbilder for ungdommene sier leder i Møvik og Sjøstrand Skolemusikk - Kristine Løvås Vigsnes.

Dirigentene i korpsene Alexander Haga Tveit og Kristine Rivernes Antun er imponerte over musikantenes evne til å hjelpe hverandre på tvers av alder, nivå og tilhørighet. Det har vært gøy å se høsten og helgens - spillegleden og ikke minst hvor motiverte de har vært til å ta utfordringene med ved å spille sammen med koret.

Forrige uke var en av korpsenes forelder så frimodig å sende opptak av øving på melodien «Jul i svingen» til komponisten Odd Nordstoga. Han responderte på Facebook med å legge ut klippet og skrive «Lykke til med øvinga. Det er jammen flott når ting kjem i bruk!», det inspirerte musikantene litt ekstra.

Vi garanterer at versjonen som synges og spilles på onsdag låter mye bedre en klippet på fjesboka, bekrefter dirigentene.

– Alle tre aktørene er redd for at det ikke skal fylles opp i radene i Voie kirke onsdag, så vi håper mange støtter ungdommene og kommer og ser hva de så iherdig har jobbet med, sier Chatrine Hovland både dirigent for Convoy Ungdomskor og foreldre i korpset.

Powered by Labrador CMS