Administrerende direktør Helge Runer holdt tale.
Administrerende direktør Helge Runer holdt tale.

«200-års jubileum er en sjeldenhet»

Publisert
Kjell Ivar Erland med munter tale om de hersens stålprisene under markeringen på Vertshuset Høllen Brygge torsdag.
Kjell Ivar Erland med munter tale om de hersens stålprisene under markeringen på Vertshuset Høllen Brygge torsdag.

Torsdag kveld feiret stålgrossisten Norsk Stål 200-års jubileum med sammenkomst for kunder og leverandører på Vertshuset ved Høllen Brygge. Dette var en del av flere lokale feiringer for Norsk Ståls avdelinger rundt om i landet.

Ikke ofte med 200-års jubileum

Kristiansand-ordfører Jan Oddvar Skisland deltok på feiringen. I sin tale starte han med si at han fra tid til annet deltok på tilstelninger når personer i kommunen fylte 100 år, men at det nok var første gang at han var invitert til 200-års markering, som er et imponerende tall, selv for en bedrift.

I sin tale la ordføreren vekt på at viktigheten av den lokale tilhørigheten som Norsk Stål har gjennom sin avdeling i Søgne, hvor en stolt 200-åring blant annet har Norges største anlegg for brennetjenester, som leveres til kunder i hele Norge.

Viktigheten og stoltheten av at dagens eier (Leif Hubert) av Norges største Stålgrossist har tilhold i Kristiansand var også noe som ble trukket frem i talen.

Opp og ned

Administrerende direktør i Norsk Stål, Helge Runer var i sin tale inne på svingningene i stålbransjen hvor man fra et meget godt første halv år i 2022, nå har opplevd en dårlig start på 2023.

– Det vil alltid svinge på både når det gjelder priser, tilgang på stål og behov (marked) for stål noe som gjør at Norsk Stål som selskap vi oppleve store svingninger resultatmessig. Heldigvis så er selskapet så robust at vi takler dårlige tide, slik at vi fortsatt kan levere stål til våre kunder, forhåpentlig også om 200 år til, avsluttet Helge Runer sin 200-års jubileums-tale.

Riktig pris ?

Fra kundesiden talte daglig leder for Lindesnes firmaet Sørmek, Kjell Ivar Erland. Han takket og skrøt av Norsk Stål som stålleverandør gjennom mange år og trakk frem at det viktigste for hans firma var at de alltid fikk den rette prisen og med et smil om munnen. Han avsluttet med at han håpte virkelig at den rette prisen hans firma og var den beste i forhold til konkurrentene.

Tredje generasjon

Dagens eier av Norsk Stål, Leif Hubert DY er tredje generasjon som driver med stålhandel. I 1929 startet hans bestefar opp med stålhandel, først fra Gravane, så på Tangen før andre generasjon flyttet virksomheten til Søgne i 1980. I 2016 fusjonert Leif Hubert Stål med Norsk Stål, som har sin historie helt tilbake til 1823. Etter fusjonen har Norsk Stål vært Norges største stål-grossist med rundt 265 ansatte fordelt på åtte avdelinger rundt om i landet og en omsetning som i 2022 ble på cirka 2,6 milliarder kroner.

Powered by Labrador CMS