«Spennende om legendariske Sørlandske hovedvei»

Publisert
Tore H. Wiik.

Søndag 26. november kommer forfatter Tore H. Wiik til Kultursøndag på Søgne gamle prestegård klokka 13.00. Han vil holde et spennende og interessant lysbildeforedrag om Sørlandske hovedvei. Han har nylig utgitt ei praktbok om denne veistrekningen, som kanskje er Norges mest legendariske hovedvei.

Wiik har alltid hatt spesiell interesse for transporthistorie, og det har resultert i 6 bøker om kjente eldre veistrekninger. De to siste har handlet om nettopp Sørlandske hovedvei.

I foredraget i Søgne vil han ta for seg litt generell veihistorie, vise en del filmsnutter og fortelle med fokus på veiens historie i vårt distrikt med mange spennende før-og-nå-bilder. Wiik vil også vise bilder fra nedlagte veistrekninger og nostalgiske kjøreruter.

På 1950-tallet ble Sørlandske hovedvei beskrevet som «selve balustraden langs havet, hele Sør-Norges utkikksplass». I dag kjenner vi denne veistrekningen som E39, men for de mange som benyttet veien med betegnelsene Riksvei 40 og Riksvei 440 var den en utfordrende veistrekning, smal og svingete og mange steder uten fast dekke.

Etter foredraget vil Wiik selge boka «Sørlandske hovedvei. Fra Kristiansand til Stavanger».

Foredraget er et samarbeid mellom Søgne Historielag og Kultursenteret Søgne gamle prestegård.

Powered by Labrador CMS