Sørlandet sykehus har økt antall ambulanser

Publisert

- Jeg har registrert at vegmyndighetene oppfordrer dem som kan om å la bilen stå. Det rådet håper jeg at blir lyttet til, av flere grunner, sier Espen Jarle Hansen, klinikkdirektør Klinikk for prehospitale tjenester (PTSS) ved Sørlandet sykehus i en pressemelding tirsdag.

Antall ambulanser er økt for å møte utfordringene.

Han har ansvaret for blant annet pasienttransport, herunder ambulansene og akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK). Ambulansen opplever nå store utfordringer, og færre biler på veiene vil bedre fremkommeligheten.

– Flere biler ute i dette føret, betyr sannsynligvis flere uhell eller ulykker. Vi ønsker jo å forebygge ulykker med personskader. Mindre alvorlige trafikkuhell kan i seg selv føre til køer som igjen hindrer ambulansene i å komme frem, sier Hansen.

Klinikkdirektøren forstår at det kan være nødvendig for mange å bruke bilen, men kommer da med følgende bønn:

– Kjør forsiktig, og når du parkerer så tenk på at utrykningskjøretøy skal kunne passere, sier han.

Han opplyser at ambulansene nå har noe lengre responstid nå på grunn av føret og vanskelige forhold. Det er også en utfordring at ambulansepersonellet bruker tid på å komme frem til der pasient skal ses til eller hentes fordi det ikke er måkt frem til døra.

- Vi har derfor valgt å styrke kapasiteten med ekstra ambulanser. I tillegg har vi god nytte av Røde Kors som bistår oss i ren pasienttransport. Dette er et veldig godt bidrag som vi setter stor pris. Vårt eget personell og de frivillige gjør en fantastisk innsats på flere området i den situasjonen vi nå har, understreker Hansen.

Powered by Labrador CMS