F.v.: Christian Berthelsen, Merete Willumsen Haugå og Thomas Dennis.

XR satser og ansetter byråleder

Publisert

Merete Willumsen Haugå (46) blir byråleder for XR og starter i jobben 1.november.

Haugå har i den siste tiden jobbet som selvstendig merkevare- og kommunikasjonskonsulent, men mest kjent er hun nok for de 16 år hun jobbet som marketingsjef i Hennig-Olsen Is. Haugå har også jobbet mange år som konsulent i flere av de største og mest toneangivende branding-, design- og kommunikasjonsbyråer i Paris hvor hun brynet seg på sterke merkevarer som Nestlé, Sun, Cadbury, Hollywood, Winston, Camel, Brise, Colgate Palmolive, Henniez, San Pellegrino med flere.

– Først og fremst gleder jeg meg til å bli kjent med alle XR-ansatte og få bruke min opparbeidede kompetanse til det fulle. XR er et fremoverlent byrå som omfavner endring og formelig oser av agilitet. Kreativitet og energi preger kulturen, og jeg ser frem til det vi skal skape sammen for både bedriften og våre kunder, forteller Haugå.

Haugå har en spesialisert mastergrad i markedsføring og kommunikasjon fra Ecole Supérieure de Commerce de Paris (ESCP/European School of Management) og en Can.Mag grad innen medie- og kommunikasjonsfag fra Universitetet i Bergen og Université de Sorbonne (Paris). Hun er aktiv i flere ulike nettverk lokalt, nasjonalt og internasjonalt og innehar flere styreverv.

Ansettelse av byråleder er et strategisk veivalg for XR som de siste årene har opplevd god vekst og lønnsom bunnlinje.

– Vi har opplevd god fart, og trenger å styrke og tilpasse oss slik at vi kan gripe mulighetene vi ser i horisonten. Med Haugå som byråleder stiller vi med sterk faglig tyngde som våre kunder og ansatte vil nyte godt av, og som vil bidra til at vi stiller med et ekstra gir i kampen mot konkurrentene våre,» forteller Thomas Dennis, eier og arbeidende styreleder i XR.

– I tillegg er hun en tydelig og synlig leder som evner å se hele mennesket, noe vi tenker er viktig for de ansatte i vekstperioden vi går inn i, avslutter han.

Rekrutteringsprosessen ble ledet av Bemanningsexperten ved Tommy Egeli. Styremedlem Christian Berthelsen bisto prosessen med sin erfaring og kompetanse.

– Det var mange sterke kandidater til stillingen, men Haugå trakk det lengste strået, det var vi ikke i tvil om», forteller Berthelsen. «Hun innehar nettopp de kvalitetene vi tenker XR trenger i tiden fremover. Hennes lange erfaring og sterke fagkompetanse i kombinasjon med hennes positive personlighet gjorde avgjørelsen enkel. Vi gleder oss til å få henne på laget 1.november, avslutter Berthelsen.

Powered by Labrador CMS