– Det mest avanserte førstehjelpskurset i Røde Kors systemet

Publisert Sist oppdatert
Tom Erik Dønnestad i Søgne Røde Kors Hjelpekorps.

Denne helgen vil du kunne se ekstra mange uniformerte Røde Kors Hjelpekorps mannskap i Søgne, spesielt i området rundt Nygård skole.

Artikkelen oppdateres.

Hjelpekorpset holder kurs for sine frivillige i Agder og Rogaland, og det er ikke hvilket som helst kurs, men det mest avanserte førstehjelpskurset i Røde Kors systemet: avansert førstehjelp (på stammespråk forkortet til A-FØR).

Kurset er relativt nytt og er utarbeidet på nasjonalt nivå i samarbeid mellom Røde Kors Hjelpekorps og Norsk folkehjelp sanitet som er avløsning til det tidligere «ambulansepersonellkurset».

Etter fullført og bestått på dette nye kurset vil man fremdeles kunne bemanne våre beredskapsambulanser, men også en lang rekke andre fremskutte posisjoner som snøskuter, ATV eller på noen av de mange typene sanitetsvakter våre frivillige førstehjelpere bemanner.

Nygård skole

Men altså til denne helgen. Vi har base på Nygård skole, og deltakerne overnatter i hytter på Åros, vi bruker uniformerte biler og noen sivilie.

Kurset foregår ved Nygård skole.

Det kjøres med beredskapsambulanser og mannskapene forflytter seg en del, alt fordi vi vil bli enda dyktigere.

Vi lager øvelser flere forskjellige steder og bruker godt sminkede markører til dette.

På alle øvelsene vil det være uniformerte Røde Kors mannskap tilstede som veiledere - så ikke bli redd om du ser en «ulykke» og at Røde Kors er på stedet.

Ta gjerne en titt, se, lytt og lær, for her er det masse kunnskap å hente. Men vær snill å ikke avbryte øvelsen, ta heller en prat i etterkant om du vil vite noe.

Stolte

Vi er stolte av å ha så mange flinke frivillige i Røde Kors Hjelpekorps, og er veldig glade for at de i vinter har brukt flere helger, og masse frikvelder på å tilegne seg ny kunnskap, øve, øve og øve for å bli bedre frem mot eksamenshelgen som blir utpå sommeren.

Powered by Labrador CMS