Søgne-gutten Bernhard Emil Aamodt nærmest kamera under NM Regionslag i Stavanger i helgen.

«Det vil ikke forbause meg om vi ser han med norsk flagg på brystet»

Publisert Sist oppdatert
Agder-laget som spiller sandvolleybakk-kamper i Stavanger i helgen. Bernhard Emil Aamodt i midten i nederste rekke.

NM regionslag på Lassa, Stavanger: Ta de «beste» klubbene i landet. (I hvert fall de som har aktive ungdomsmiljø). Ta de beste U15-U17 spillerne i klubben. Send disse på regionslags samlinger over flere måneder med gode trenere. I Agder er det Aleksandre Perez fra Brasil, som også er landslagstrener for Norge. Disse 20 spillerne konkurrerer så om å bli tatt med videre til NM hvor det reiser seks spillere fra hver region. For Søgne idrettslag volleyball var det Bernhard Emil Aamodt som klarte bragden.

Leder puljen

Nå har de halvspilt mesterskap og Agder leder sin pulje. Spillet foregår med at de seks spillerne konkurrerer parvis mot andre regioner. Kampene spilles nesten som en femsettskamp, og kampen er ferdig dersom stillingen i sett er 4-0 eller 3-1 til ett av lagene. Treneren skal bytte inn nye spillere i hvert sett, slik at alle lagets seks spillere har spilt minst ett av de fire settene. Dersom det står 2-2 i sett etter fire spilte sett, skal det spilles et golden sett til 15. poeng. Da kan treneren velge hvilke to spillere som skal spille dette settet, uavhengig om de har spilt sammen tidligere.

Oppdatert: Lørdag ettermiddag melder artikkelforfatter Olav Eieland at laget fra region Agder måtte se seg slått i kvartfinalen og er ute av turneringen.

På topp

Dette stiller enorme krav til spillerne ikke minst psykisk for å være på topp hele tiden, og til god lagledelse. Man kan ikke «toppe» før i siste sett, og dit kommer man ikke om man ikke setter sammen harmoniske lag i de første settene.

Sandvolleyballbanene på Lassa i Stavanger.

Bernhard Emil er en av Agders beste spillere. Han utmerker seg på å ha en god sandspiller fysikk: lett, høy og bevegelig. I tillegg har han god basis ferdigheter i grunnslag og en meget god og positiv energi og er en typisk leder av sine grupper.

I lokale turneringer har han og makker fra vår klubb alltid gått til finalespill. men sist helg så vi plutselig at de kunne tape klart når de møtte Norges topplag fra Østlandet. Likevel, nå i regions-NM så er det et annet spilleoppsett og Agder kommer til å komme langt. Dette er spillere som også skal videre til individuelt NM i Oslo i Juli, og det vil ikke forbause meg om vi ser Bernhard Emil med norsk flagg på brystet om han fortsetter utviklingen sin.

Powered by Labrador CMS