Martin Karlsen utdanner seg som trener denne helgen.
Martin Karlsen utdanner seg som trener denne helgen.

Unge trenere utdanner seg

Publisert Sist oppdatert

I helgen er det trenerkurs i Søgne FK. Kurset er del tre av totalt fire i NFF sin grasrottrener utdanning.

Lokale trenere er samlet, og ekstra gøy er det at det også begynner komme yngre trenerkrefter til. En av dem som vi er litt ekstra stolte av er Martin Karlsen.

Martin er spiller på klubbens G15 lag, han har også vært aktiv klubbdommer i flere år.

I to år nå har han vært instruktør på Tine fotball skole, og dette har gitt han inspirasjon til og fortsette videre med trenerutdanningen.

Han ønsker fortsatt å spille fotball en god stund enda, men Martin har et mål om og bli trener på sikt, han kan kanskje kombinere det å være spiller og ha en trenerrolle i klubben.

Motivasjon

Han synes det er gøy og motiverende å se fremgangen til de spillerne han har trent. Det gir han enda mer motivasjon til å fortsette. Med glimt i øyet sier Martin at han håper selvfølgelig også at det at han nå utdanner seg som trener vil gjøre at han blir enda mer populær hos jentene.

Martin har ingen konkrete forbilder i trenerverdenen, men han synes det er spennende og lære om de ulike taktiske disposisjonene som trenere gjør. Han har også gjort seg noen tanker om at det er viktig at spillerne har gode basisferdigheter, hvis de skal kunne utvikle seg som fotballspillere. Han er veldig glad for at han får mulighet til og utdanne seg som trener her i Søgne, og kan virkelig anbefale andre unge spillere henge seg på trenerutdanningen i klubben.

Martin sier også at det og utdanne seg som trener har gjort at han har fått større respekt for trenerrollen, han ser hvor viktig den er for et lag og den enkelte spiller.

I tillegg har det faktisk hjulpet han som spiller, hvor han blant annet har fått en bedre spilleforståelse.

Vi i Søgne FK, er veldig glade og ikke minst stolte over at det dukker opp unge gutter som Martin som ønsker og ta trenerutdanning og prøve seg som trenere. Vi heier på deg Martin.

Powered by Labrador CMS