(T.v.) Toppscorer Mathias Skarpeid Hageland banket igjennom midtforsvaret gang på gang. (T.H) Laget kan tørke svetten og gå fornøyd av banen etter kampen.

Nok en målrik kamp: FLIK Søgne - AK28, 36 - 12 (17 - 5) Tinntjønnhallen

Publisert Sist oppdatert
Toppscorer Mathias Skarpeid Hageland banket igjennom midtforsvaret gang på gang.

FLIK - Søgne har virkelig fått en god start på årets sesong for gutter 15/16. Denne gangen var det AK28 som måtte reise hjem med et sviende nederlag.

Det skal sies at dette AK28 laget har en rekke gode og spennende spillere, og de spiller gøyal håndball med fart. Dette selv om mange av spillerne er yngre enn 15 år.

De fikk det tøft med å finne veien gjennom forsvaret til FLIK Søgne, som viser muskler og trykker godt til i duellene.

Igjen sto også Fredrik Finstad en solid kamp i mål og hadde en rekke gode redninger.

Starten av kampen ble mye jevnere enn det vi har sett i de foregående kampene, og AK28 var absolutt med i kampen. Dette var to lag som var løpsvillige og kjørte fart i spillet, selv om det ikke alltid endte i mål. Ved halvspilt første omgang var stillingen «kun» 5-3 til FLIK Søgne, før laget satte inn et ekstra gir, reiste ifra og stengte døra bakover.

Igjen var det også Mathias Hageland og Sebastian Thorkildsen på hjemmelaget som var toneangivende på scoringslisten, hvor førstnevnte ble dagens toppscorer like foran Thorkildsen.

FLIK Søgne spilte forsåvidt enkel håndball og trykket gang på gang gjennom midtforsvaret, noe som fungerte i denne kampen. De kan nok med fordel bredde ut spillet mer for å involvere kantene og sette hverandre opp til gode sjanser i fortsettelsen. Dette vil nok bli viktig i kamper fremover, med tøffere motstand og behovet for få strekt ut forsvaret noe mer melder seg.

Lagene gikk til pause med en solid ledelse til hjemmelaget på stillingen 17 - 5, selv med to kjappe utvisninger helt mot slutten av første omgang.

AK28 kom bedre i gang i andre omgang og når det hadde gått 10 minutter hadde begge lagene scoret 5 mål hver og stillingen var 21-10.

Men hjemmelaget var aldri truet, to kjappe mål av Sebastian Thorkildsen og Nicklas Moen var flere ganger fremme og snappet ballen i forsvar og kunne løpe inn tre mål på rappen.

AK28 tok time-out nå, men det gikk ikke lang tid før Hageland hadde scoret tre mål til. Laget så seg ikke tilbake nå og AK28 gikk nok litt tom for krefter.

Flere av lagets spillere tegnet seg på scoringslisten utover kampen og den endte 36 -12.

Vi har sagt det før og sier det igjen. Dette laget bør flere få med seg, da de kommer til å prestere godt denne sesongen.

Det er plass til flere tilskuere på hjemmekampene som for øvrig vil bli fordelt mellom Farsund og Søgne.

I dag var rundt 70 tilskuerne på tribunen og de var godt fornøyd med prestasjonen på banen og med Gregers kakeoppskrift.

Nå er det ca. fire uker til neste kamp og da vil laget i fire kamper på rad møte tøff motstand i Regionsserien, som i tillegg til sterke lokale lag byr på det beste fra Rogaland i aldersklassen.

Vi håper de tar med seg scorer viljen, da 106 - 38 i målforskjell etter sesongens tre første seriekamper står seg godt.