Lagbilde fra venstre bak: Trener Martin Vogtmann Parsager, Leon, Fredrik, Philip, Mathias, Mads, Eskil, Adrian og trener - Endre Pettersen Foran fra venstre: Sebastian, Nicolas, Benjamin, Thomas ogVladyslav.

Publisert
Mathias Hageland i et av flere luftige svev.

FLIK Søgne - Holum: 40 - 7, Tinntjønnhallen.

En spennende sesong ble kastet i gang i Tinntjønn hallen for gutter 15/16 - FLIK Søgne, når de tok imot Holum.

Det er halvannet år siden lagene møttes sist i gutter 14 serien, hvor Holum dominerte kampen og gikk seirende ut med sifrene 22-12.

Dagens kamp skulle vise seg å bli en solid revansje.

Siden forrige møte har det også skjedd endringer og dagens lag har virkelig noe spennende på gang. Laget består nå av 7 Søgne og 5 Farsund gutter, derav navnet Farsund og Lista Håndball - Søgne (FLIK Søgne)

FLIK Søgne var heltente og gikk målrettet til verks fra start, og ledet 5 - 0 før det var gått fire minutter, hvor dagens toppscorer Sebastian Thorkildsen (13) hadde puttet tre av målene. Holum måtte da ta en tidlig timeout for å forsøke få i gang spillet sitt.

Deres timeout hjalp noe, slik at de fikk satt sitt første mål for kampen, men de slet fortsatt med å finne ut av det offensive forsvaret til FLIK Søgne som gang på gang fikk snappet ballen med Nicklas Tønnessen Moen (9) i spiss.

Før halvspilt første omgang sto det 9-3 på tavlen og laget hadde ingen planer om å redusere tempoet resten av omgangen.

De drøye 100 tilskuerne på tribunen fikk sett et effektivt FLIK Søgne som fortsatte kjøret frem mot pause. Det ikke forsvaret håndterte, tok en solid siste skanse i Vladyslav Shyriaiev seg av, en svært talentfull keeper som kom fra Ukraina til Norge i fjorårssesongen. I tillegg til flere gode redninger, hadde han noen strålende rushpassninger som førte til mål. Laget kunne ta en velfortjent pause og gikk i garderoben på stillingen 20 - 3.

En god dommer i Jørn -Asle Hersvik hadde en grei dag på jobben, da begge lagene spilte fair. Dommeren hadde ved kampslutt kun delt ut tre gule kort og en to minutter.

Andre omgang startet noe roligere fra FLIK Søgne sin side, og ved 8 minutter hadde de scoret 4 mål og Holum 2 mål.

Thomas Finstad pådro seg kampens eneste 2 minutter, men det skulle ikke stoppe laget. De straffet Holum lagets unødvendige feil og skrudde opp tempoet igjen. Bakerst i mål lukket nå lagets andre dyktige keeper Fredrik Finstad mer eller mindre målet.

I løpet av kampens siste 17 minutter puttet FLIK Søgne 16 mål og slapp inn kun to mål, og kampen endte altså 40 - 7.

Det var et fornøyd lag som ved kampslutt kunne vise til at alle utespillerne kom på scoringslista.

Guttene ser frem til en spennende sesong med mange kamper både lokalt og i Rogaland.

De skal i år spille både i lokal breddeserie og i regionserien hvor de reiser til Karmøy i vest og Arendal i øst. Mens de som skal spille i regionserien er lagets 15 åringer, spiller lagets 15 og 16 åringer sammen i lokal breddeserie. Guttene er svært treningsvillige, og samles til fellestreninger to ganger i uka. De reiser da henholdsvis til Søgne og Farsund hver sin gang og har en trening alene, eller sammen med klubbens herrelag.

Disse guttene kommer til å bli et kjærkommet tilskudd til herrelagene og allerede i år vil 16 åringene også bli å se på herrelagets kamper.

Er du litt nysgjerrig og kanskje vil bli en del av denne lystige og talentfulle gjengen, så er det bare å ta en sniktitt på treningene eller stille opp som tilskuer på kampene fremover. De lover mye underholdende håndball i årets sesong.