21 år gamle Amalie Tjomsland smiler bredt etter at hennes passhest Warrawee Michelle sikret seg seieren i Breeders' Crown i USA i helgen, en seier verdt fire millioner kroner.

Amalie Tjomsland følger i pappas fotspor – vant millionløp

Publisert
13 år gammel vinner Amalie Tjomsland NM for shetlandsponnier sammen med sin egen Månstorps Krafft i 2015.

21 år gamle Amalie Tjomsland fra Søgne følger i pappa Øystein Tjomslands fotspor. I helgen vant suksesstrenerens datter et av de største travløpene i USA.

Travsporten er sterkt forankret i Tjomsland-slekta, og det er ikke bare fremgangsrike Øystein Tjomslands navn som knyttes til suksess med hestesporten. Hans eldste datter Amalie (21) flyttet for snart to år siden over Atlanteren for å jobbe for den svenske travlegenden Åke Svanstedt.

Fire millioner i førstepremie

Natt til lørdag opplevde 21-åringen sin største fremgang som oppasser da hennes passhest Warrawee Michelle vant Breeders’ Crown for to år gamle hopper og sikret seg seierssjekken på enorme fire millioner kroner.

- Dette er utrolig stort, og det vi ser fram mot hele 2-årssesongen. Det virket helt urealistisk for ett år siden å tenke at man en dag skulle vinne et så stort løp, både prestisjemessig og pengemessig, forteller Amalie Tjomsland.

Tidligere Norgesmester

21-åringen har holdt på med trav hele livet, og ble i 2015 Norgesmester da hun sammen med sin egen shetlandsponni, Månstorps Krafft, sikret seieren i ponnitravsportens største løp. Som kusk bak de store hestene har Amalie kun én start bak seg. 1.desember 2019 kusket hun kaldblodshesten Valle Hugo inn til en femteplass på sin daværende hjemmebane Sørlandets Travpark. Eventyrlysten førte sørlandsjenta vestover, og det er en stolt pappa som nå ser sin datter følge i hans fotspor.

- Jeg er utrolig stolt over at Amalie tør å satse slik hun gjør, og tar et så selvstendig valg som å flytte til USA. At hun nå opplever slik suksess er veldig gledelig, og hun nyter stor tillit på Svanstedt-stallen, sier Øystein Tjomsland.

Sikter mot nye fremganger

Nå sikter Amalie på flere storseire på den andre siden av Atlanteren med talentfulle Warrawee Michelle.

- Hun har vist mye potensial hele veien og det er utrolig gøy å få vise det fram i banen også. Nå ser vi fram mot neste år der vi håper på å holde nivået. Det er utrolig jevnt i hennes klasse og det kommer til å bli mange spennende løp, understreker 21-åringen.

Pappa Øystein fornekter seg heller ikke. Søndag kveld sikret han seg en stalldobbel på Forus Travbane i Stavanger debutanten Tangen Guro og elitehesten Grislefaksen G.L. tok hver sin imponerende seier.

Powered by Labrador CMS