Lesja Odin, Øystein Tjomsland og Guro Lauvdal Mangseth.

Karrieren nesten over - nå tok han seier nummer 33

Publisert

Sommeren 2021 var Øystein Tjomslands seiersmaskin Lesja Odin nær ved å måtte gjøre karriereslutt etter alvorlig sykdom. Fredag kveld tok unikumet sin 33.seier i karrieren.

En samtale med trener Øystein Tjomsland og assistenttrener Guro Lauvdal Mangseth avslører fort hvilke følelser og beundring de begge nærer for den 10 år gamle kaldblodshesten Lesja Odin.

Vallaken gjorde fem starter for trener Geir Vegard Gundersen i debutsesongen i 2018, før han etter et skadeavbrekk havnet i trening hos Øystein Tjomsland i Søgne. I regi suksesstreneren fra Sørlandet radet så Lesja Odin opp seier på seier, og rekken av triumfer stoppet ikke før i det 30.forsøket.

- Lesja Odin er et unikum, å klare og ta 29 strake seire fra debuten er det nesten ingen travhester som klarer, understreker Tjomsland.

Alvorlige pusteproblemer

Etter at Lesja Odin underpresterte kraftig i et løp på Hagmyren i Sverige sommeren 2021 var det nær ved at karrieren måtte avsluttes. 52-åringen fra Søgne forteller om et virus som gjorde at hesten fikk alvorlige pusteproblemer.

- Lesja Odin ble bygd møysommelig opp igjen, og nå er altså krigeren vår tilbake. Dette er spesielt, bekrefter Tjomsland.

Leies uten grime

For assistenttrener Guro Lauvdal Mangseth er 10-åringen blitt en stor favoritt, og jubelscenene som har oppstått etter Lesja Odins comeback på norske travbaner kommer fra hjertet.

- Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen; Lesja Odin er en maskin! Han begynner å trekke litt på årene, men han synes fortsatt at det er kjempegøy å trene og gå løp, forteller Lauvdal Mangseth om hesten som i det daglige nesten oppfører seg som en hund og kan leies fra luftegården og inn i stallen uten grime.

To av to for Tjomsland

For Tjomsland ble det fullklaff på hjemmebanen Sørlandets Travpark fredag kveld. Fire år gamle Nordsjø Balder tok karrierens første seier i det fjerde forsøket da han sammen med den gul- og svartkledde topptreneren seilte i fra konkurrentene og vant i overlegen stil på ny personlig rekord, 1.28,4/2140 meter.

Powered by Labrador CMS