Weikko, her med Vidar Tjomsland i sulkyen fra et treningsjobb tidligere i sesongen, imponerte nok en gang da han tok sin andre strake seier i Finland lørdag ettermiddag. Det tre år gamle megatalentet vant tross galopp på den siste langsiden.

Tjomsland med total Norden-dominans

Publisert
For andre helg på rad maktet Øystein Tjomsland kunststykket å vinne løp i både Norge, Sverige og Finland. Sørlendingen går mot en rekordsesong som travtrener, både hva gjelder antall seire og innkjørte premiepenger.

For andre helg på rad vant Øystein Tjomslands hester løp i tre forskjellige land i løpet av et døgn. I Finland vant megatalentet Weikko etter en dramatisk sisterunde.

Øystein Tjomsland våger der andre kvier seg. Å utvide virksomheten til nå å omfatte rundt 200 hester i trening, fordelt på treningsanlegg på Sørlandets Travpark, på gård i Søgne og på treningsidyllen Wolmsta i Sundsvall i Sverige, er ingen liten bedrift. En logistikk av en annen verden må til når organiseringen av to- og firebeinte skal gå rundt. At Tjomsland lykkes med den offensive satsningen er den tilbakelagte helgen nok et bevis på.

Mot rekordsesong

For andre helg på rad lyktes nemlig suksesstreneren fra Søgne å vinne løp i både Norge, Sverige og Finland. Da Ingprins krysset målstreken som V75-vinner på Bergen Travpark lørdag kveld var dette Tjomslands 197.trenerseier for sesongen. Med det er 52-åringen på vei mot sin sterkeste sesong både hva gjelder antall seire og når det kommer til inntjente premiepenger.

Tok Finland med storm

På finsk jord var det lørdag ettermiddag knyttet store forventninger til megatalentet Weikko, Tjomsland-traveren som vant med over 100 meter i debuten på en supertid. Den tre år gamle kaldblodshesten fikk et svært tøft løp utvendig for lederhesten, men så ut til å knuse sine konkurrenter nok en gang da han overtok føringen og stakk ifra konkurrentene nedover den siste langsiden. Da inntraff det dramatiske. Tilsynelatende umotivert slo Weikko på en galopp, og da Tjomsland jobbet med å få hesten over i riktig gangart passet kusk Ville Pohjola bak Neiti Sävel på å gjeninnta kommandoen i løpet. Håpet svant imidlertid raskt hen da Weikko fant travet og på nytt forlot konkurrentene den siste halve runden.

- Det var herlig stil på ham over mål da han avsluttet i 1.22-fart. Jeg gleder meg til å følge dette supertalentet i fortsettelsen, strålte Øystein Tjomsland etter løpet.

I tillegg til seirene på norsk og finsk jord vant også sørlandseide Sjø Jenta samt Hippie Island i Östersund fredag kveld, og sørget for en enestående Norden-trippel for Øystein Tjomsland for andre helg på rad.

Powered by Labrador CMS