Gustav Larsen fra Lindesnes er både eier og oppdretter av Grislefaksen G.L. Lørdag vant den Øystein Tjomsland-trente hingsten Nordisk Mesterskap i Åbo i Finland.

Tjomsland nordisk mester

Publisert
Øystein Tjomsland opplevde en lørdag han sent vil glemme. 52-åringen fra Søgne vant nordisk mesterskap og totalt løp i tre land samme dag.

Øystein Tjomsland opplevde en lørdag han sent vil glemme. 52-åringen fra Søgne vant nordisk mesterskap og totalt løp i tre land samme dag.

På Bjerke Travbane i Oslo tok Tjomsland-trente Tangen Tone steget inn i millionklubben da hun vant V75, i Sverige fulgte sørlandstreneren opp med ytterligere to trenerseire før sørlandseide Grislefaksen G.L. sikret 52-åringen tittelen som nordisk mester i Åbo i Finland.

– Det er helt ellevilt, det skal jo nesten ikke være mulig, utbryter Tjomsland selv lørdag kveld da inntrykkene for alvor er i ferd med å synke inn.

I det absolutte toppsjiktet

Med nesten 200 hester på treningslisten, fordelt på staller i Søgne, Sørlandets Travpark og Sundsvall i Sverige driver Øystein Tjomsland en av Nordens aller største travtrenervirksomheter. Den ambisiøse satsningen er for alvor i ferd med å slå ut i full blomst også utenfor Norges grenser, og lørdagen ble bekreftelsen på at den kunnskapsrike treneren befinner seg i det absolutte toppsjiktet innen sin sport.

Kusk Tom Erik Solberg og assistenttrener Guro Lauvdal Mangseth feiret Tangen Tones V75-seier på Bjerke Travbane lørdag ettermiddag. Hoppa, som med seieren passerte én million kroner innkjørt i premiepenger, trenes av Øystein Tjomsland.

– Hadde vi slått sammen tallene for virksomhetene til teamet vårt både i Norge og Sverige denne sesongen ville det sikret en andreplass på trenerstatistikken i Sverige. Det er her noen av Europas aller beste travtrenere befinner seg, så å hevde seg helt i toppen her føles fantastisk godt og gjør meg virkelig stolt, innrømmer Tjomsland.

Nordisk mester fra Lindesnes

Gustav Larsen fra Lindesnes er både eier og oppdretter av Grislefaksen G.L., og mannen som har født opp mange av Øystein Tjomslands beste hester de siste 10 årene. Larsen var selv til stede i Finland og fikk se Grislefaksen G.L. forlate konkurrentene fra tetplass i den siste svingen og sikre seg seieren i Nordisk Mesterskap, det gjeve løpet med 30 000 Euro til vinneren.

– Det er voldsomt stort, uttalte Larsen til fagtidsskriftet Trav og Galopp-Nytt da seieren var sikret.

Grislefaksen G.L. klatret med det ett hakk opp på seierspallen fra fjorårets sølvplass i samme løp.

-Hun er helt rå!

Samme taktikk benyttet Tangen Tone seg av da hun sammen med gjestekusk Tom Erik Solberg spurtet ifra konkurrentene til seier i et V75-løp på Bjerke Travbane. Med seieren passerte den fem år gamle hoppa én million kroner innkjørt i premiepenger så langt i karrieren.

- Hun er så god, og virkelig en morsom dame å holde på med. Når vi lar henne speede i trening utfordrer hun de beste hingstene vi har på fart. Hun er helt rå!, strålte assistenttrener Guro Lauvdal Mangseth etter at Tangen Tone hadde sikret sin andre strake seier.

Tjomsland kusket selv

På Bergsåker Travbana utenfor Sundsvall sørget både O.P.’s Todde og Andarnas Patron, begge kusket av Tjomsland selv, for ytterligere trenerseire for den ambisiøse sørlendingen. Dette betød altså utrolige fire seire i tre forskjellige land samme dag for Øystein Tjomsland.

Powered by Labrador CMS