På en kald finsk vinterkveld i Kuopio satte Øystein Tjomslands toppjunior Weikko finsk rekord da han vant Finlands største løp for tre år gamle hester. Vinnersjekken på 20 000 Euro gjør at Weikko på tre starter i 2023 har sprunget inn over 300 000 kroner.

Tjomslands toppjunior satte finsk rekord

Publisert

Øystein Tjomslands toppjunior Weikko satte fredag kveld finsk rekord da han vant Finlands største løp for tre år gamle hester i Kuopio og hentet hjem seierssjekken på 20 000 Euro.

-Det står om løpet overalt i finsk media nå, forteller en opprømt trener og kusk, Øystein Tjomsland fra Søgne.

Weikko, som hadde innledet karrieren med to seire på like mange forsøk, var nok en gang sine jevnaldrende konkurrenter totalt overlegen. I debutløpet satte han finsk rekord med autostart, fredag kveld var startmetoden endret, men resultatet det sammen. Med vinnertiden 1.29,2/2120 meter satte Weikko nok en finsk rekord.

- Og dette gjorde han altså på snøbane og med ispigger i skoene. Han er en demon, stråler den 52 år gamle sørlandske suksesstreneren.

Travløp avholdes normalt sett på grusunderlag, men enkelte baner i nordlige strøk anlegger ofte rene snøbaner under vinterhalvåret. Dette underlaget er skånsomt å løpe på for hestene, men gir naturlig nok ikke like raske vinnertider.

Weikko avslutter med dette debutsesongen og kommer hjem igjen til Norge, etter å ha blitt trent på Tjomslands svenske filial i Sundsvall mellom løpene i Finland. På norsk jord skal den vakre kaldblodshesten forberedes for de største årgangsløpene på finsk jord i 2024.

Powered by Labrador CMS