Øystein Tjomsland lurte alle sine konkurrenter med et overraskende taktisk grep bak Grislefaksen G.L. da han befestet sin posisjon som landets beste kaldblodshest på Jarlsberg Travbane lørdag ettermiddag.

Overraskende grep ga Tjomsland-seier

Publisert

Øystein Tjomsland lurte alle sine konkurrenter med et overraskende taktisk grep bak Grislefaksen G.L. da han befestet sin posisjon som landets beste kaldblodshest på Jarlsberg Travbane lørdag ettermiddag.

Fagbladenes vurderinger var glassklare i sine forhåndsvurderinger av det 10.løpet under Jarlsberg Travbanes V75-omgang lørdag ettermiddag; Øystein Tjomsland-trente Grislefaksen G.L. ville måtte trave løpet utvendig for nestfavoritten Stumne Fyr, en posisjon kjent for å knekke selv den tøffeste travhest.

Overraskende taktisk grep Den gulkledde sørlendingen overrasket imidlertid alle ved å satse alt på ett kort da startbilen slapp hestene av gårde, og Grislefaksen G.L. kom som skutt ut av en kanon. På bare 70-80 meter hadde sørlandshesten avgjort tetstriden, og plassert nestfavoritten Stumne Fyr i lederryggen. - Han er blitt utrolig eksplosiv, konstaterte Tjomsland med et smil på seremoniplass etter løpet.

Landets beste for øyeblikket Vel i tet hadde 52-åringen fra Søgne løpsutfallet i sin hule hånd, og de fleste konkurrentene ble møre da Grislefaksen la inn overgiret og viste frem 1.17-fart nedover den siste langsiden. Over mål kom den ni år gamle hingsten med toppede ører og full spenst i steget. - Utviklingen har bare pekt én vei siden vi fikk ham inn på stallen fra eier Gustav Larsen i vår. Nå har han holdt seg skadefri og blitt utrolig god. Jeg kan holde med om at han for øyeblikket er landets beste kaldblodshest, det er en utrolig kapasitet i ham, roste Tjomsland da den sjette strake seieren var sikret.

Sikter mot de største løpene Løpet kan ha vært Grislefaksen G.L.’s siste for sesongen. - Med den skadehistorikken han har er vi jo redd for beina hans, så vi må vurdere belastningen litt. Dette er en hest for Elitkampen og de store løpene neste år, var den klare beskjeden fra Øystein Tjomsland.

Vinnertiden på Grislefaksen G.L. ble solide 1.22,0a/2100 meter.

Powered by Labrador CMS