Inviterer til dåp og åpen båt

Publisert Sist oppdatert

Førstkommende lørdag klokken 12.00 har «nye» Sille Marie klappet til kai 3 i Kvadraturen. Samtidig åpnes den litt over 65 meter lange tråleren opp skipet, og mannskapet ønsker alle som har lyst til å ta en hypermoderne tråler i øyensyn velkommen.

En av eierne i Sille Marie AS, Carl Aamodt sier til N247 torsdag formiddag at denne kaia er den eneste i distriktet som er dyp nok til tråleren og som var ledig denne lørdagen.

– Det blir dåp, samt fiskesuppe fra Madhuset, og det blir musikalske innslag, sier han.

I følge Aamodt bygger Havnevesenet om på gjerdene slik at publikum kan komme innenfor et område som normalt er stengt for allmenheten.

Kontrakten ble skrevet i juni 2021, og skroget er bygget i Polen. Ferdigstillelsen er utført hos Karstense Shipyard i Skagen, og i en pressemelding den gang skrev verftet følgende:

Søgne

«Sille Marie AS er hjemmehørende i Søgne, ved Kristiansand i Norge, og er ejet af tre brødre Aamodt: Carl, Tom Arne og Yngvar, på den ene side og familien Salthaug, med Bastian, Tobias, Yngvar og Bent, på den anden side. Fartøjet bliver Rederiets første nybygning, og skal afløse nuværende «Sille Marie», som blev indkøbt fra Sverige i 2011.

Rederiet ledes af Carl Aamodt i samarbejde med skippere Bastian og Yngvar Salthaug.»

Kontraktssummen er 305 millioner norske kroner hvor rundt 30 millioner er brukt på utslipps- og miljøfremmende tiltak.

I 2021 sa Aamodt at de sparer årlig utslipp tilsvarende 75.000 personbiler med realisering av dette prosjektet.

– Det er fantastisk. Kanskje gir det litt perspektiver i forhold til de lokale tiltak i klima og miljødebatten. Dagens «Sille Marie» vil erstatte den pelagiske tråleren «Salvøy» som vi kjøpte i vinter, mens «Salvøy» fases ut. Denne båten ligger for tiden i opplag i Mandal, sa han den gang.

Les også:

Powered by Labrador CMS