Ordfører Mathias Bernander

Svindelforsøk fra falsk ordfører e-post

Publisert

– IT-enheten i Kristiansand kommune har avdekket at det er sendt ut svindelforsøk fra en e-postadresse som utgir seg fra å være Mathias Bernander, ordfører i Kristiansand, skriver kommunen på egne hjemmesider tirsdag.

– Rent konkret er e-posten sendt fra e-postadressen mathias.bernander.kristiansand@outlook. Denne e-postadressen er selvsagt ikke korrekt. E-postadressene i Kristiansand kommune slutter på kristiansand.kommune.no, står det videre.

I emnefeltet står det "Haster oppgave", og i selve e-posten står det følgende:

God morgen xxxx,

Har du et minutt? Jeg trenger at du gjør en oppgave for meg så snart som mulig. Jeg kan ikke snakke, jeg har et møte, så bare skriv tilbake her.

Mvh

Mathias Bernander

Ordfører.

«I fjor opplevde daværende ordfører, Jan Oddvar Skisland det samme. Da var ordlyden lignende - men litt annerledes:

“jeg trenger at du skaffer meg noen gavekort, jeg har noen jeg vil sende gaver til. Jeg trenger seks itunes-gavekort på 500,- totalt 3000, kan du få de fysiske kortene i butikken når du har dem skrap kodene på kort og sende meg bilder av kodene på gavekortene som vedlegg og gi beskjed om du vil ha pengene tilbake via mobilpay? Svar meg tilbake nå hvis du vil være i stand til å gjøre det for meg med en gang. Takk"

Skulle du eller noen du kjenner ha mottatt denne e-posten er det bare å slette den og se bort fra innholdet. Det er et såkalt «phishingforsøk», altså forsøk på svindel. Er du ansatt i Kristiansand kommune og får en slik e-post ønsker IT-avdelingen at du kontakter dem.»

Powered by Labrador CMS