Ja til ny skole i Søgne

Publisert

Fylkestinget i Vest-Agder vedtok onsdag enstemmig å bygge ny videregående skole på Tangvall. Samtidig skal naturbruksdelen på Søgnetunet beholdes og videreutvikles.
Mest interessant fra debatten var at både lederen for hovedutvalget for kultur og utdanning, Olav Haavorstad, og gruppelederen til Arbeiderpartiet, Torill Runden, begge presiserte at planleggingen av ny skole må starte ganske umiddelbart. Haavorstad presiserte at vertskommunen Søgne skal bygge ny ungdomsskole, og at det er behov for å samordne planleggingen og utbyggingen.
Torill Runden mente at de første bevilgninger til ny skole må komme i neste fireårs periode.
Søgne har antydet at ny ungdomsskole må stå klar i 2017.  Opprinnelig hadde fylkeskommunen ikke tenkt at ny videregående skole i Søgne skulle komme før i 2024. Nå kommer antakelig skolen mange år tidligere. 
Vanvittig gøy
Av Nicolai Prebensen

Ordfører Åse Severinsen i Søgne sier i en kommentar til N247 at hun synes dette er utrolig gøy.
- At det skulle bli enstemmig var litt i overkant selv om jeg fikk litt signaler i morges. Vi har jobbet og jobbet med denne saken og nå får vi betalt, sier hun. 
Severinsen vil gjerne trekke frem alle som har jobbet med skolesaken. 
- Her har næringene i Søgne og Songdalen stått på. Rektor Kari Brunvatne Kleivset har jobbet knallhardt med dette lenge og et unisont politisk miljø på tvers av de politiske fargene i begge kommunene har alle jobbet sammen for å nå målet om videregående skole i Søgne. Jeg vil gjerne takke alle som har bidratt. Det har vært flott å være en del av et slikt samarbeid, dette er bare utrolig moro, sier hun.
- Det aller viktigste videre nå er å få fortgang i prosessen. Det ble gitt tydelige signaler om dette under fylkestingsmøtet i dag, og når fylkespolitikerne samstemmer i dette har jeg tro på en rask saksbehandling videre, avslutter hun.
Sist oppdatert 17.12.2014 klokken 15.35 av Nicolai Prebensen
Fylkestinget i Vest-Agder vedtok onsdag enstemmig å bygge ny videregående skole på Tangvall. Samtidig skal naturbruksdelen på Søgnetunet beholdes og videreutvikles. (Foto: Hallgeir Oftedal)
Powered by Labrador CMS